Hyppää sisältöön

Seurojen mestaruuksista pelataan viikonloppuna – varaudu siihen lähtöaikoja varatessa

Ringside Golfissa mestareille puetaan vihreä takki

Suomen Golfliiton suosittelemat päivät seurojen mestaruuskisoille osuvat tulevaan viikonloppuun. Toki seurat saavat itse päättää koska mestaruuksista pelataan, mutta suurin osa pitävät kisat lauantaina ja sunnuntaina.

Jos olet miettinyt golfaamista tulevana viikonloppuna, kannattaa ottaa seuramestikset huomioon. Tulevana viikonloppuna 17.-18.8 suurimmalla osalla golfkentistä on luvassa mestaruustaistot ja tämän myös kentille pelaamaan pääseminen kisojen ulkopuolella voi olla haastavaa. 

Eri kentille on tietenkin täysin omat käytännöt miten suuren ajan mestaruuskisat haukkaavat päivän varauskalenterista. Osalla kentistä mestaruuskisat käynnistyvät jo perjantaina, suurimmalla osalla vasta lauantaina. 

Lähtökohtaisesti mestaruuskisoissa pelataan 54 reikää lyöntipeliä. Niin naiset kuin miehet pelaavat yleensä samana viikonloppuna mestaruudesta, joissain tapauksessa myös eri ikäluokat. 

Tämä tarkoittaa, että erityisesti lauantai saattaa olla harrastegolfarille vaikea päivä päästä pelaamaan. Kannattaa siis tarkistaa hyvissä ajoin mille kentälle lähteä viikonloppuna golfaamaan jos mestaruuskisoihin osallistuminen ei kiinnosta. 

Seurojen mestaruuskilpailuihin pääsee yleensä mukaan kaikentasoiset pelurit. Kilpailut pelataan lyöntipelinä ilman tasoitusta, mutta senkin kokeminen voi olla ihan hauska idea! 

Etsi luettavaa