Hyppää sisältöön

Sergio Garciaa uhkaa jälleen rangaistus – myös Rahmia sapetti maanmiehensä vetäytyminen

Sergio Garcia pelasi vain yhden kierroksen BMW PGA Champioshipissä. KUVA: GETTY IMAGES

DP World Tour ei ole katsomassa hyvällä sitä, että Sergio Garcia jätti kiertueen lippulaivakisan kesken. Kyttyrää tykkää myös Jon Rahm.

DP World Tour harkitsee lehtitietojen perusteella kurinpitotoimia Sergio Garciaa vastaan. Espanjalainen LIV Golf -pelaaja osallistui viime viikolla kiertueen lippulaivakilpailuun BMW PGA Championshipiin, mutta jätti kilpailun kesken jo avauskierroksen kesken ja lensi Yhdysvaltoihin, jossa hänet bongattiin katsomassa amerikkalaisen jalkapallon ottelua.

Garcian avauskierros sujui 76 lyönnillä. Surkeasti sujuneella alulla saattoi olla jotain tekemistä keskeytykseen. Ja sillä, että kilpailun toinen kierros pelattiin vasta lauantaina.

Garcia kuitenkin rikkoi DP World Tourin sääntöjä. Kiertueen ohjeistuksen mukaan pelaaja ei nimittäin saa vetäytyä kisasta kuin kahdesta syystä: kilpailunjohtajan kohtuullisina pitämien kiireellisten menojen vuoksi tai lääketieteellisestä syystä.

Golf.comin mukaan Garcia ei antanut DP World Tourille perusteluja siitä, miksi jätti kilpailun kesken.

Kiertue voi rangaista Garciaa karkaamisestaan sakoilla. Hänellä on kuitenkin mahdollisuus välttää se toimittamalla kiertueelle lääkärintodistus siitä, että hänellä oli lääketieteellinen syy jättää leikki kesken.

Garcialle sakot eivät olisi ensimmäiset tällä kaudella. Häntä ja 15:tä muuta kiertuepelaajaa rokotettiin 100 000 punnan sakolla, kun he osallistuivat LIV Golfiin ilman kiertueen lupaa.

Erityisen raskaasti Garcian tempauksen otti Jon Rahm, jonka hyvä ystävä Alfredo García-Heredia oli kilpailuun ensimmäisellä varasijalla. Hän tarvitsee kipeästi ranking-pisteitä pitääkseen paikan kiertueella.

Rahm sijoittui 54 reiän mittaiseksi typistyneessä kisassa lopulta toiseksi. Kisan voitti Irlannin Shane Lowry.

Etsi luettavaa