Hyppää sisältöön

Sergio Garcia poltti päreensä PGA Tourin tuomarille: ”Tuskin maltan odottaa sitä, että muutaman viikon kuluttua pääsen pois tältä kiertueelta”

Sergio Garcia on kääntämässä selkänsä PGA Tourille. KUVA GETTY IMAGES

Tuomari teki PGA Tourin kisassa virheen kellotettuaan Sergio Garcian kolmen minuutin etsintäajan päättyneen. Espanjalaistähti hermostui täysin ja antoi täyslaidallisen tuomarille ja kiertueelle.

Sergio Garcia on kuumetessaan varsin arvaamaton ja tulisieluinen kaveri. Tästä saatiin näyte Wells Fargo Championshipin ensimmäisenä päivänä.

Kentän kymmenennellä Garcia löi väyän vasemmalle puolelle estealueelle.

Garcia lähti etsimään palloa, ja vaikeakulkuisessa pitkässä heinässä hänen matkantekonsa oletetulle kohdealueelle kesti varsin pitkään.

Pallo löytyi, jonka jälkeen tilannetta seurannut tuomari kuitenkin ilmoitti Garcialle, että kolmen minuutin etsintäaika oli kulunut loppuun jo minuuttia aiemmin.

Perustelut eivät Garcialle kelvanneet, sillä hänen näkemyksensä mukaan tuomari oli aloittanut kellotuksensa liian aikaisin, Garcian ollessa toisella puolella jokea, jolta pallo löytyi.

”Tiesin, että se on toisella puolella. Olisiko minun pitänyt uida sinne”, hän perusteli reittiään, joka kulki kauempaa sillan yli.

Garcia kärähti täysillä, sillä hän jatkoi vuodatustaan varsin vakavin sanankääntein.

”En malta odottaa pääsyäni pois täältä, ystäväni. Vain muutama viikko, eikä minun tarvitse olla enää kanssanne.”

Garcialle ei tuomion julistuksen jälkeen jäänyt mahdollisuutta pelata palloa alkuperäiseltä paikaltaan. Hän droppasi kohtaan, josta pallon oletettiin ylittäneen esteen rajan. Korttiin merkittiin par-viitosella ihannetulos Garcian upotettua kolmemetrisen par-puttinsa.

Tuohtunut tähti ei malttanut olla raivoamatta tuomarille kolmannen lyönnin jälkeen.

”Aion nyt pelata todella hitaasti. Tuo on paskapuhetta, täydellistä paskapuhetta. Väität minun ylittäneen etsintäajan minuutilla, ja ilmoitat sen vasta, kun löydän pallon.”

PGA Tour otti tapahtuneeseen kierroksen jälkeen kantaa ja myönsi tuomarin tehneen virheen. Tuomiota ei kyetty muuksi muuttamaan.

Kierrostulos 67 (-3) toi Garcialle sijaluvun 18 avauspäivän jälkeen sekä varmuudella myös pahan mielen.

Kiukuttelua Saudi-Arabiassa kentän asetuksista

Mieleen tulee tässä yhteydessä väkisinkin Garcian kilahtaminen Saudi-Arabiassa 2019 pelatussa DP World Tourin kisassa.

Suoraa vertausta on turha hakea, sillä tässä tapauksessa ei ollut kyse järjestäjien kiistattomasta virheestä, vaan kapinoinnista kentän asetuksia kohtaan.

Bunkkerihiekka, lähinnä sen määrä, ei ollut Garcian mielestä sopivaa. Hän hakkasi ensimmäisellä kierroksella bunkkeria epäonnistumisensa jälkeen ja sadatteli kentän set upia suureen ääneen.

Ison starttirahan kuitannut tähti ei päässyt asian yli, vaan jatkoi kiukuttelujaan toisella ja kolmannella kierroksella.

Hän teki käsittämättömästi tuhoja usean viheriön pinnalle vetämällä kengilllään peliä häirinneitä jälkiä.

Takanaan pelanneiden ryhmien valitusten johdosta Sergio Garcia jäi pois neljänneltä kierrokselta.

Myöhemmin hän sopi järjestäjien ja European Tourin kanssa tapahtuneen ja pelasi seuraavalla kaudella Royal Greens & Country Clubilla ilman korvausta.

Garcia oli Greg Normanin vävykandidaatti

Sergio Garcian tuomariin kohdistunut viesti tourin jättämisestä vahvistaa häneen liitettyjä huhuja siirtymisestä Greg Normanin organisoiman LIV Golf Invitational Seriesin sopimuspelaajaksi.

Sen ensimmäinen kisa pelataan kesäkuun toisena viikonloppuna.

Garcialla on ollut vuosien varrella kahnauksia sekä PGA Tourin että amerikkalaisyleisön kanssa.

Yksi varsin luonnollinen syy Garcian ja Greg Normanin yhteistyölle on se, että aussitähden tytär Morgan Norman seurusteli Garcian kanssa 2008–2009.

Jätetyksi tullut Garcia oli ilmoituksensa mukaan siipi maassa ja tämä näkyi myös tuloksissa kentillä.

Eron jälkeen, kausien 2009 ja 2010 aikana hän ei voittanut yhtään kilpailua ja putosi toistaiseksi ainoan kerran myös Ryder Cup -joukkueesta.

Hyvä suhde Greg Normaniin on kuitenkin säilynyt.

Mahdollinen loikkaus LIV Golf Invitational Seriesiin näyttää kuitenkin tapahtuvan varsin ikävällä tavalla.

Etsi luettavaa