Hyppää sisältöön

Sergio Garcia dominoi Dubaissa

Sergio Garcian edellisestä Euroopan Tourin voitosta oli ehtinyt kulua yli kaksi vuotta.

Harvassa ovat ne kilpailut, kun pelaaja johtaa kisaa jokaisen kierroksen jälkeen. Espanjan Sergio Garcia teki niin Dubaissa, vaikka vastassa oli kovia nimiä.

Espanjan Sergio Garcian peli kulki Dubaissa kaikkina neljänä päivänä loistavasti. Hän aloitti kilpailun huikealla 65 lyönnin kierroksella ja pystyi pitämään pelinsä korkealla tasolla kolmena muuna päivänä pelaten neljä kierrosta tulokseen -19 (65-67-68-69)

Vaikka Garcia pelasikin sunnuntaina kilpailun heikoimmat kierrostuloksensa, oli peli silti vakuuttavaa. Tässä kertoo se, että hän ei tehnyt kierroksellaan yhtään bogia.

Garcia onnistui siis välttämään virheet ja puolustamaan johtoasemaansa kunniakkaasti, vaikka vastassa oli yksi viime vuosien kuumimmista pelaajista: Ruotsin Henrik Stenson.

Stenson ei päässyt sunnuntaina kertaakaan niin lähelle Garciaa, että olisi muodostunut tämän voitolle todelliseksi uhaksi.

 

Stenson lähti päätöspäivään kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta, ja yhtä monta lyöntiä erotti kärkikaksikon toisistaan myös neljännen kierroksen jälkeen, sillä myös Stenson pelasi päätöspäivänä tuloksen 69. Hänen yhteistuloksensa oli -16 (68-68-67-69).

Kilpailun kolmannen sijan nappasi yllättäen Tanskan Lasse Jensen, joka ei ollut aiemmin tällä kaudella onnistunut tekemään cutia kisassa. Hän jakoi pronssisijan Englannin Tyrrell Hattonin kanssa. Heidän yhteistuloksensa oli -14.

Sergio Garcialle voitto osui juhlakisaan, sillä Dubaissa kyseessä oli hänen 250. starttinsa Euroopan Tourilla. Voitto oli hänelle kiertueella 12:s. Ennen kilpailua Garcia oli maailmanlistalla 15:ntenä, mutta saattaa nousta voiton ansiosta kärkikymmenikköön.

 

Euroopan Touria voi seurata Viaplayltä ja Viasatilta

 

 

Etsi luettavaa