Hyppää sisältöön

Seppo Palminen kirjoitti Lassi Tilanderin muistelmat – Golfdorkat esiintyvät perjantaina Helsingin Kirjamessuilla

Golfdorkat Seppo Palminen (vas.) ja Lassi Tilander (oik.)ovat perjantaina ja lauantaina markkinoimassa yhteistä kirjaaansa, sekä Jouni Flinkkilän haastateltavina.

Lassi Tilanderin muistelmat ilmestyivät tällä viikolla. Muistelmien kohde ja sen kirjoittaja Seppo Palminen esiintyvät perjantaina Helsingin kirjamessuilla.

On kovin harvinaista, että Suomessa julkaistaan kotimainen golfkirja. Kahtena viime vuotena tahti on ollut kuitenkin normaalia tiiviimpi eli sellainen kirja per vuosi.

Vuosi sitten Heini Haapala julkaisi Heinin golfkirja -nimisen golfoppaan. Tällä viikolla kirjakauppojen hyllylle on ilmestynyt Lassi Tilanderin muistelmateos Golfdorka (Tahto), jonka on kirjoittanut Seppo Palminen.

Kuten nimikin kertoo, 88-vuotiaan Tilanderin muistelmissa pääpaino on golfissa, jota hän on ehtinyt harrastaa kesästä 1961 lähtien eli yli kaksi kolmasosaa elämästään. Ennen sitä markkinointi- ja mainosalalla leipänsä tienanneen Tilanderin laji oli yleisurheilu.

Kyseessä on mielenkiintoinen aikamatka golfajattelija Tilanderin silmin ja Palmisen tyyliin, eikä kirjassa aina silitellä muisteluiden kohteiden päätä. Kirjan sisältöön Palminen sai Tilanderilta vapaat kädet.

Voidaan ihan perusteellisesti sanoa, että tätä kirjaa on odotettu. Sen nimittäin piti ilmestyä jo kolme vuotta sitten, mutta kuten Palminen esipuheessaan kertoo, kirjan julkaisu siirtyi pitkälti terveydellisistä syistä eteenpäin.

Golfdorka ilmestyi parahiksi juuri tällä viikolla järjestettäville Helsingin Kirjamessuille, joissa kaksikko on esillä. Buddha pelaa golfia -kirjastaan tunnetulla Palmisella on messuilla pieni osasto, minkä lisäksi Palminen ja Tilander esiintyvät perjantaina Vallisaari-lavalla klo 11.30–12.00. Haastattelijana toimii Seura-lehden entinen päätoimittaja Jouni Flinkkilä.

Luvassa on varmasti mielenkiintoinen puolituntinen paitsi kirjasta myös sen synnystä, joten jos suunnitellut vierailua tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa, kannattaa se ajoittaa perjantaille puolen päivän aikoihin.

Kirjan julkaisija Tahto on entinen Urheilumuseo.

Etsi luettavaa