Hyppää sisältöön

Sensaatiomainen voitto – uusi suomalainen golftähti on syttynyt

Sami Välimäki otti sensaatiomaisen voiton vasta uransa kuudennessa European Tourin kisassa.

Sami Välimäki voitti uransa kuudennen European Tourin kilpailun. Mikko Korhonen oli neljäs.

Sami Välimäki on voittanut Oman Openin. Kyseessä on vasta hänen uransa kuudes European Tourin kilpailu. Voitto ratkesi uusinnassa Etelä-Afrikan Brandon Stonea vastaan.

Kärkiryhmässä yhdessä Mikko Korhosen ja Callum Shinkwinin kanssa pelannut 21-vuotias nokialaisnuorukainen ratkaisi voiton kolmannella uusintareiällä jännittävien vaihden jälkeen. Korhonen oli lopulta jaettu neljäs tuloksella -11.

Uusintaan pääsi tuloksella -13. Stone nousi ensin tulokseen upottamalla päätösreiällä tämän huikean putin – ja tuuletukset olivat sen mukaiset.

Hieman myöhemmin Välimäki säkitti oman birdie-puttinsa kaukaa – ja tuuletukset olivat sen mukaiset.

Välimäen väkevä startti tulokkaana on vertaansa vailla Suomessa. Esimerkiksi Mikko Ilonen otti ensimmäisen top 3 -sijoituksensa European Tourilla vuonna 2002. Se oli hänen toinen kautensa ammattilaisena. Ilonen oli tuolloin 22-vuotias.

Tarkkaa tilastotietoa ei ole, mutta harva pelaaja on pystynyt ottamaan ensimmäistä European Tour -voittoaan vasta kuudennessa kisassaan kiertueella.

Hienoa Välimäen pelissä sunnuntaina oli se, että hän ei ole lähtenyt aristelemaan, vaan hyökkäsi lipulle vahvasti takaysillä, kun voittoa ratkaistiin.

Tässä Sami on lähellä upottaa ”donkin” wedgellä 12. reiällä. Tuloksena par 5:llä kuitenkin birdie.

Toinen hyvä esimerkki Välimäen pelottomuudesta nähtiin 16. reiällä, joka on Al Mouj Golf -kentän takaysin toinen par 5, hän lähti hakemaan rohkeaa kakkoslyöntiä. Pallo tuli alas aivan lipun vieressä, mutta rullasi pitkäksi.

Nosto viheriön takaa oli niin ikään peloton – pallo ei kuitenkaan pysähtänyt spinnin avulla, kuten Välimäki oli aikonut, vaan päätyi hivenen pitkäksi. Koko viikon hyvin putannut Välimäki onnistui tärkeällä hetkellä ja upotti putin, mikä nosti hänet jälleen kilpailun kärkeen ja taistelemaan voitosta.

Kisa oli yksi alkukauden mielenkiintoisimmista, sillä päätöskierroksella tilanne eli koko ajan ja todella monella pelaajalla oli mahdollisuus nousta voittoon.

Eikä mielenkiintoa vähentänyt yhtään se, että kisan voitosta onnistuneesti kamppailu uusi suomalainen golftähti.

Välimäki teki lähtemättömän vaikutuksen myös suomalaisiin kansainvälisen lähetyksen selostajiin, jotka hehkuttivat Välimäen peliä maasta taivaisiin.

Uusi suomalainen golftähti on syttynyt.

Etsi luettavaa