Hyppää sisältöön

Selätä sivurinne bunkkerissa – ota nämä asiat huomioon, kun pallo makaa ylempänä tai alempana

Timo Karvinen kertoo, kuinka bunkkerista lyödään palloa sivurinteestä.

Bunkkerilyönti sinällään on hankala useille harrastelijoille. Erityisen hankala se on silloin, kun pallo makaa sivurinteessä.

Peliä pelataan alati muuttuvissa olosuhteissa. Välillä hiekka on kuivaa ja kevyttä, kun taas sateisena päivänä se muuttuu märkänä raskaaksi.Mukautuminen on oleellinen sana, kun valmistaudutaan bunkkerilyöntiin sivurinteestä. Pelaaja, jolla perusteet ovat hallussa ja oikeanlainen suhtautuminen haasteeseen, hyödyntää itseluottamustaan edessä olevaa lyöntiä varten.

Pallo korkeammalla kuin jalat

Kun pallo on jalkoja korkeammalla, muuttuu svingi matalammaksi. Liian aikaista hiekkaan osumista voidaan eliminoida siirtämällä pallon paikka keskemmälle alkuasennossa.

Grippaa alempaa kiinni, nouse korkeampaan alkuasentoon ja tähtää joko suoraan kohteeseen tai vähän oikealle riippuen rinteen jyrkkyydestä.

Svingaa tasavauhtisesti ottaen hiekkaa ohuesti. Lyö tasaisella vauhdilla rohkea svingi, joka lennättää pallon ilmassa noin 2–4 metrin päähän lipusta.

Pallo alempana kuin jalat

Asetu pallolle taivuttaen ylävartalosta ja leventäen stanssia, jolloin painopiste laskee ja kädet ovat alempana alkuasennossa. Tämä avaa lapaa enemmän, jolloin pallo nousee helposti korkealle ilmaan.

Tähtää kohteesta vasemmalle ja grippaa mailan yläosasta varmistaen osuman pallon alle. Pallo pomppaa oikealle laskeutuessaan.

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja, joka opettaa Vuosaari Links -kentällä ja GoGolf Rangella Leppävaarassa. Tutustu GoGolf-valmennuksen kurssitarjontaan.

Etsi luettavaa