Hyppää sisältöön

Season Golfin harjoittelukeskuksen rakennustyöt käynnissä – valmista pitäisi tulla kesällä 2021

Season Golf on toiminut Espoossa vuodesta 1995. Kuvassa uuden hallin havainnekuva.

Golfareiden harjoitusmahdollisuudet paranevat Espoossa. Suomenojalla on heinäkuun alussa alkanut mielenkiintoisen hallihankkeen rakennustyöt.

Season Golfin vanhan kuplahallin tilalle nousee ensi kesään mennessä uusi harjoittelukeskus. Se koostuu kiinteästä rakennuksesta ja ylipainehallista, jotka ovat yhteydessä toisiinsa. Alkuperäinen suunnitelma oli rakentaa paikalle pelkästään kiinteä halli, mutta suunnitelmaa hiottiin kustannussyistä, kertoo hallihankkeen takana olevan Oy Season Golf Ab:n toimitusjohtaja Sanna Kujansuu.

”Kiinteän hallin rakentamiskustannukset olisivat nousseet lähes viiteen miljoonaan euroon, nyt pääsemme noin 2,5 miljoonaan euroon. Ratkaisua tuki myös se, että ylipainehalliteknologia on viime vuosina kehittynyt merkittävästi, esimerkiksi lämmöneristyksen osalta. Vanhaan teknologiaan verrattuna nestekaasun käyttö vähenee noin puolella”, Kujansuu kertoo.

Kiinteässä osassa sijaitsevat asiakaspalvelu, pukuhuoneet, kahvio, kokous- ja toimistotilat sekä opetusstudioita. Kiinteästä osasta voi lyödä palloja kahdesta tasosta vanhalle ulkorangelle. Noiden 32 katetun paikan lisäksi ulkorangelle tulee noin 15 kattamatonta paikkaa.

Uudessa ylipainehallissa on puolestaan kahdessa kerroksessa lyöntipaikkoja kaikkiaan 48 nykyisen 38 asemesta. Lyöntimatka uudessa hallissa on enimmillään 45 metriä. Ylipainehallista löytyy myös kolme lähipelialuetta.

Kujansuu kertoo mielenkiintoisesta uudistuksesta, joka on tuomassa uutta teknologiaa ulkorangen katetuille lyöntipaikoille.

”Sinne tulee Toptracer tai vastaava lyönnin analysointijärjestelmä. Etsimme samantapaista järjestelmää myös sisähalliin. Toptracer vaatii vähintään 50 metrin pallon lentomatkan, joten se ei sovellu sisäkäyttöön.”

Toptracerissa on useita erilaisia käyttövaihtoehtoja: voi lyödä kohteisiin, pelata kenttiä tai vaikkapa kisailla lähimmäksi lippua -lyönnistä. Oman harjoituksen datan saa harjoitussession jälkeen puhelimeen Toptracerin applikaation kautta.

Toistaiseksi Toptracer on Suomessa käytössä vain JyväsGolfissa, jossa Season Golf Academyn valmentaja Niklas Dahlgren ja LET:llä pelaava Sanna Nuutinen kävivät testimatkalla. Heidän analyysinsä mukaan Toptracerin numerot ja toiminta vastasivat jokseenkin todellisuutta, järjestelmää oli helppo käyttää pienen opettelun jälkeen, ja se toi harjoitteluun mielekkyyttä.

Ylipainehallin toiseen kerrokseen tulee kilpavalmennukseen keskittyvälle SGA:lle oma harjoitustila, jossa on analysointilaitteina muun muassa Trackmaneja ja SAM PuttLab.  Yläkertaan tulee myös kuntosali, joka on SGA:n käytössä ja vuokrattavissa muille ryhmille.

Vielä tulevana talvena golfareita palvelee vanha kuplahalli. Nykyisistä ulkona olevista lähipelialueista chippi- ja puttigreeni jäävät uuden hallin alle ja niiden tilalle tehdään korvaavat harjoitusalueet. Lähipelialue, jossa voi lyödä jopa 70-metrisiä lähestymislyöntejä, säilyy entisellään.

Harjoittelukeskus sijaitsee Espoon kaupungin maalla, tehty vuokrasopimus on 25 vuoden mittainen. Halli ei saanut tukea sen paremmin Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen rakentamisrahoista kuin Espoon kaupunginkaan puolelta.

Etsi luettavaa