Hyppää sisältöön

Season Golfin golfkupla tuli alas: ”Toivomme, että halli aukeaa asiakkaille lauantaina”

Season Golfin halli tyhjeni hiljalleen keskiviikon ja torstaina välisenä yönä laitevian vuoksi.

Season Golfin ylipainehalli tyhjeni viime yönä laitevian vuoksi. Espoossa tehdään parhaillaan kovasti töitä sen eteen, että halli saataisiin takaisin auki jo viikonloppuna.

Season Golf koki viime yönä takaiskun, kun ylipainehallia ylläpitävän pääkoneen akseli vaurioitui ja moottori sammui.

Järjestelmä lähettää hälytyksen, kun ilmanpaine alkaa laskea. Viime yönä hälytyksen jälkeen Espoon Suomenojalla sijaitsevaan golfkuplaan lähti kaksi työntekijää käynnistämään varakonetta.

Varakone ei kuitenkaan jostain syystä pystynyt pitämään hallia enää ylhäällä, vaan se laskeutui hiljalleen alas. Onni onnettomuudessa oli se, että halli tuli alas hallitusti, eikä kangas vaurioitunut.

”Yön aikana hallista poistettiin materiaali, joka olisi voinut rikkoa kangasta. Töitä tehtiin yöllä useamman tunnin ajan”, Kujansuu kertoo.

Halli oli ehtinyt aueta tämän kauden osalta noin viikko sitten, joten Suomenojalla ehti tänään käydä ihmisiä portilla toteamassa hallin olevan kiinni.

Season Golf on tiedottanut tilanteessa sekä kotisivuillaan että Facebook-sivuillaan, mutta asiakkaat tarkistavat harvoin etukäteen, onko halli jonkun poikkeuksen vuoksi kiinni.

Akseli tehdään tilaustyönä

Uusi akseli teetetään tilaustyönä. Kujansuu on toiveikas, että se saataisiin Espooseen jo huomenna. Hallia ei kuitenkaan saada samantien puhallettua ylös.

”Akseli on jo työn alla. Meillä oli etukäteen tiedossa yritys, joka niitä tekee, ja he lupasivat tehdä niin nopeasti kuin mahdollista. Sen jälkeen akseli pitää vielä tasapainottaa, ennen kuin se saadaan asennettua koneeseen”, Kujansuu sanoo.

Parhaillaan hallia nostetaan ylös varakoneella. Kujansuun mukaan varakonetta vahditaan läpi yön hallissa, että se varmasti toimii. 

”Saamme uuden akselin heti aamusta, ja heti sen jälkeen tehdään tasapainotus. Tavoitteena on saada huomenna illan aikana hallin ylläpito varakoneelta pääkoneelle, jolloin lauantaina voisimme jo avata asiakkaille. Päivitämme tilannetta kotisivuille ja Facebookissa huomenna”, Kujansuu kertoo.

Siitä Kujansuu on iloinen, että vahinko sattui lokakuussa, joka on hallin hiljaisin kuukausi.

”Mieluummin nyt kuin kesken talvikautta”, Kujansuu toteaa.

Laitteeseen oli tehty konehuolto normaaliin tapaan elokuun lopussa.

Season Golf

Etsi luettavaa