Hyppää sisältöön

Se on siinä: Kim Koivulle hattutemppu ja European Tour -paikka!

Kuva Vierumäeltä

Kim Koivu on tehnyt historiaa. Hän on ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka on onnistunut voittamaan saman kauden aikana kolme Challenge Tourin osakilpailua. Koivu saa European Tour -pelioikeuden saman tien ja on valmis aloittamaan uuden uransa halutessaan jo ensi viikolla Tanskasta.

Kim Koivu on juuri voittanut kauden kolmannen kerran Challenge Tourin osakilpailun. Koivu pelasi jälleen järisyttävällä itseluottamuksella ja ylivoimalla voittoon Sveitsissä käydyssä legendaarisessa Rolex Trophyssa! 

Koivun voitto alkoi varmistua jo ensimmäisistä hetkistä lähtien viimeisellä kierroksella. Tasoista saksalaien Marcel Schneiderin kanssa päivään lähtenyt Koivu repäisi jo ensimmäisen kolmen reiän aikana neljän lyönnin eron tehtyään kolme birdietä kierroksen alkuun. Tahti ei hyytynyt, vaan Koivu teki birdiet myös väylille 5,6 ja 9. Etuysin jälkeen johtoasema oli jo kuusi lyöntiä. 

Takaysillä helsinkiläinen pelasi ilmeisen maltillisesti tehden kaksi bogia ja yhden birdien. Voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna, sillä kaikki haastajat pysyivät vähintään viiden lyönnin päässä. Koivun voittokulkue Challenge Tourilla tuli päätökseen, eikä kiertueelle toivottavasti tarvitse palata – enää koskaan. 

Koivun ensimmäinen voitto tuli jo kauden toisessa kisassa Yunnan Openissa Kiinassa neljän lyönnin marginaalilla. Seuraavaa voittoa saatiin odottaa toissaviikon Vierumäen kilpailuun saakka, jossa Koivu kellisti skottivastustajansa uusinnassa. 

Kauden kolmas voitto oli todellista ylivoimaa. Koivu pelasi Sveitsissä kaksi ensimmäistä kierrosta -17 nostaen itsensä viiden lyönnin johtoasemaan. Kolmas kierros palautti ottelun eloon, sillä saksalainen kiri rinnalle. Viimeisenä päivänä Koivu osoitti jälleen olevansa terästä voittokamppailussa kääntäen pelin helposti kotiin! 

Suomalaista voidaan pitää todellisena voittajatyyppinä. Vaikka voitto oli kauden kolmas, se oli samalla myös kauden kolmas kerta kun Koivu sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon. Joka kerta kun Koivu on ollut mukana kärkitaistelussa, hän on myös voittanut kilpailun! 

Lisää tietoa ja Koivun haastattelu luvassa myöhemmin! 

 

Etsi luettavaa