Hyppää sisältöön

Scottish Open toimii esinäytöksenä The Openiin

Mikko Ilonen GoGolf

Tällä viikolla pelataan European Tourilla yksi kauden rahakkaimmista kilpailuista. Kiertue siirtyy jo kauden kolmatta majoria, The Openia, silmälläpitäen Skotlantiin. Perinteikäs Scottish Open pelataan Castle Stuart Golf Links –kentällä Invernessissä.

Kyseessä on kovatasoinen kilpailu, jossa on monellakin tapaa erityisen suuret panokset. Rahapotin suuruus merkitsee sitä, että etenkin Mikko Korhoselle (sijoitus ET:n rahalistalla tällä hetkellä 106) ja Roope Kakolle (ET:n rahalistalla sija 127) onnistuminen Skotlannissa olisi hyvin merkittävä askel pelioikeuden varmistamiseen myös kaudelle 2017. Rahalistan 110 parasta varmistaa suoraan pelioikeuden seuraavalle kaudelle.

 

Skotlannissa jaossa neljä paikka The Openiin, lisäksi selviää Suomen olympiaedustajat

Lisäksi kyseessä on viimeinen kilpailu, joka vaikuttaa olympiapaikkoihin. Tällä hetkellä kahdessa paikassa ovat vahvimmin kiinni Mikko Ilonen ja Roope Kakko. Edes Ilonen ei kuitenkaan voi olla vielä täysin varma olympiapaikastaan, sillä täydelliset onnistumiset Kakolta ja Korhoselta pudottaisivat Ilosen pois kisakoneesta.

Korhosen olympiapaikka Kakon kustannuksella vaatisi puolestaan mieheltä Top20 –sijoitusta samalla kun Kakko jäisi 50. sijan huonommalle puolelle.

Skotlannin avoimet tarjoaa myös viimeistä mahdollisuutta lunastaa paikka seuraavan viikon The Openiin. Viime viikon Ranskan avointen tapaan jaossa on neljä paikkaa, jotka jaetaan neljälle parhaiten sijoittuneelle pelaajalle, joille ei ole vielä pelioikeutta The Openiin. Lisäehtona on myös sijoittuminen kokonaiskilpailussa 12:n parhaan pelaajan joukkoon. Tällä hetkellä yksikään suomalaispelaajista ei ole Royal Trooniin matkaamassa, mutta toivon mukaan sunnuntaina tilanne on toinen.

 

Ilosella hyvä vire päällä, vaihtelevat säät suuressa roolissa

Mikko on pelannut kaudella 2016 itsensä seitsemän kertaa sijoille 12-25. Kärkisjoitukset ovat hyvistä yrityksistä huolimatta kuitenkin karttaneet lahtelaista. Ilosen tuntuma on kuitenkin tällä hetkellä miehen itsensä mukaan hyvä.

”Kenttä on oikein nätissä tikissä. Uudenoloinen links, jossa on kohotetut viheriöt. Tullaan olemaan säiden armoilla, vaihtelevaa keliä on luvattu. Birkkuja täällä tehdään varmasti  paljon, sadevaatteissa svingaamiseen on tässä taas totuteltava. Oma vire on hyvä, näen että menestymiseen on mahdollisuuksia”, tiistaina harjoituskierroksen Nicolas Colsaertsin kanssa pelannut Ilonen luonnehti asetelmia.

Ilonen lähtee torstain kierrokselleen kello 11.10 Suomen aikaa.

 

Roope Kakko lähtee hakemaan hyvää peliä Skotlannissa rentouden kautta

”Olen aina tykännyt pelata näitä linksejä, vaikka menestys on jäänytkin yhtä suoneniskua (Irlanti 7. ,2009) lukuunottamatta heikoksi. Kyse on taas itsensä kanssa taistelusta, korvien välissä peli käydään. Hirveä hinku olisi pärjätä ja pelata hyvin, mutta se tulee vain rentouden ja uskalluksen kautta”, Kakko filosofoi tiistaina.

Roope Kakko lähtee torstain kierrokselleen kello 15.10 Suomen aikaa.

 

Korhonen: “Selkeä kenttä, jossa pitää luottaa lyöntiin jonka näkee”

”Hyvältä maistuu links-golf. Matkattiin tänne suoraan Pariisista ja pelattiin jo maanantaina 18 ja tiistaina yhdeksän reikää. Tämä on aika leppoinen links, ei missään nimessä niitä vaikeimpia, sääolosuhteet määrittelevät tulostason täällä”, Korhonen luonnehti.

”Aika selkeä kenttä. Tietenkin linksillä on mahdollisuus mielikuvituksen käyttöön ja erikoislyönteihin. Kivahan tuolla on neppailla menemään, pitää vain luottaa siihen lyöntiin, minkä näkee”, hän jatkoi.

Mikko Korhosen lähtöaika torstaina on kello 15.50 Suomen aikaa

 

Skotlannissa erittäin kova taso

Scottish Openissa on rahapotin ja The Openin ansiosta jälleen kova kattaus maailmantähtiä. Mukana ovat ET:n tähtikaartin lisäksi normaalisti PGA Touria tähdittäviä amerikkalaispelaajia, kuten Patrick Reed ja Phil Mickelson, joten kärkipään sijoitukset vaativat täydellistä onnistumista. Kuten jo pelaajien kommenteista kuuluu, on sää merkittävässä roolissa tällä viikolla. Torstaina luvassa on periskottilaiseen tapaan rankkaa tuulta ja sadekuuroja.

Etsi luettavaa