Hyppää sisältöön

Scottie Schefflerin tuska viheriöillä ei hellitä: ”Reikä näyttää pieneltä”

Scottie Scheffler on kauden tilastojen mukaan ylivoimainen ykkönen tiiltä viheriölle, mutta putteri kädessään tavallinen kuolevainen. Kuva: GETTY IMAGES

Maailmanlistan ykkösen kauden tilastot tiiltä viheriölle ovat omassa luokassaan, mutta itseluottamus putteri kädessä horjuu jatkuvien epäonnistumisten myötä. Jack Nicklauksen kutsukisassa Scheffler hävisi avauskierroksllla keskivertoputtaajalle yli kolme lyöntiä viheriöillä.

The Memorial Tournament on kerännyt Muirfied Villageen, Ohioon lähes kaikki maailman parhaat.

Avauspäivän jälkeen kärkiparin muodostavat Davis Riley (-5) ja Matt Wallace (-4).

Alle parin pelasivat huipuista Jordan Spieth (-3), Jon Rahm (-2) Patrick Cantlay (-1), Collin Morikawa (-1) ja Viktor Hovland (-1).

Rory McIlroy (par) sössi mahdollisuuksiaan viimeisen reiän triplabogeylla.

Seitsemän kuukauden jaksoon 15 kertaa peräkkäin sijoille 1-12 päätynyt Scottie Scheffler (+2) on tuloslistan 52.

Hän hävisi torstaina kilpakumppaneilleen viheriöllä keskimäärin peräti 3,225 lyöntiä. Puttipeli on ollut akilleen kantapää etenkin isoissa kilpailuissa ( The Masters, PGA Championship).

Viimeisten viikkojen aikana putterin kylmyys on jättänyt hänet tuskastuttavalla tavalla niukasti kärkimiesten taakse. Edellisviikolla Scheffler jäi lyönnin päähän uusinnasta Teksasissa, PGA Championshipissa Scheffler oli toinen heikosta puttipelistä huolimatta.

”Reikä näyttää pieneltä valmistauessani puttiin. Siitä on hyvin paljon kysymys”, Scheffler availi tuntojaan Amanda Rennerin haastattelussa edellisen kisan päätyttyä.

”Paljon kehitystä on tapahtunut puttaamisessani. Alkuasennossa tunnen oloni luottavaiseksi, tämä ei ollut tilanne The Mastersissa. Olen aiempaa parempi alle kolmen metrin puteissa, tunnen suuren osan puteistani olevan varsin laadukkaita. Tällä viikolla puttien lipuminen reiän ohitse oli turhauttavaa”, Scheffler kuvaili tuntemuksiaan Teksasissa.

Scheffler on koko kauden osalta Strokes Gained -tilastoissa 198 tilastoidun pelaajan joukossa 114. Nimen perässä on miinusmerkkinen luku (-0.066). Eturivin taitajista Max Homa, Jon Rahm ja Xander Schauffele voittavat Scheffleria neljän kierroksen kisassa keskimäärin 2,5-3 lyöntiä viheriöillä.

Kuumia puttitilastoja Scheffler saa aikaan hyvin harvassa kisassa, mutta häviää kisoja niille kilpakumppaneilleeen joiden kulmarauta on kisaviikolla tulessa.

Ylivoimaa tiiltä viheriölle

Scottie Scheffler on noussut kuluvalla kaudella pallonlyöjänä ällistyttävän kovaan vireeseen. Hän on Tourin paras tilastojen mukaan tiiiltä viheriölle. Ykkönen avauslyönneissä, toinen lähestymisissä ja 11:s viheriön ympäristössä.

Kolme kertaa kauden aikana hän on voittanut muita osallistujia neljän kierroksen aikana yli 15 lyöntiä tiiltä viheriölle. Kukaan muu ei ole tähän pystynyt kertaakaan.

Puttaamisen keskinkertaisuus on noussut jarruksi isojen kisojen voittoihin yltämiseksi. Sama mörkö vaanii seuraavan kerran Scottie Scheffleria vajaan kahden viikon päästä käynnistyvässä U.S. Openissa Los Angelesissa.

Pitkäjännitteisyys tuo tulosta

Teksasissa antamassaan haastattelussa Scheffler painotti pitkäjännitteisen työn merkitystä.

“Ajatusmallini golfissa on aina lähtenyt siitä, että sitoutuminen niihin asioihin joita haetaan on pitkäjännitteistä.”

”Putissa olen mielestäni lipsunut tästä pomppien asiasta toiseen”, hän myöntää.

”Hyvän alkuasennon löytäminen on ollut melkoista taistelua reilun vuoden ajan. Kun tämä puoli tuntuu nyt kehittyvän, koen olevani jo tasaisempi. Edelleen tulee heikkoja viikkoja putterin kanssa, mutta olen myös antanut itselleni mahdollisuuksia voittaa kisoja puttipelin kautta. Tämä antaa itseluottamusta jatkaa työntekoa.”

Torstain kierros oli puttipelin osalta taas mahalasku. Seuraavien kolmen päivän aikana Scottie Schefflerille tavanomaistakin merkityksellisempää olisi löytää puttipeliinsä kuluvalla kaudella nähtyä parempi vire U.S. Openia varten.

The Memorialni Scheffler pelaa kolmannen kerran. 2020 sijaluku oli 22:s, 2021 jo kolmas. Edelliskaudella hän ei ollut mukana.

Voittoa puolustaa Billy Horschel.

Eurooppalalaisista voittoon ovat yltäneet vuodesta 1976 pelatussa kisassa Jon Rahm (2020), David Lingmerth (2015), Justin Rose (2014) ja Carl Pettersson (2006).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa