Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler PGA Tourin voittoennätyksen perässä Teksasissa: ”Colonial CC on tuulella kova haaste”

Caddie Tedd Scott (vas.) ja Scottie Scheffler ovat tilanteessa, jossa heiltä odotetaan viidettä ykköstilaa yhdeksän kisan jaksossa. KUVA: GETTY IMAGES

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler (-11) on tehnyt kolmen kierroksen aikana vain yhden bogeyn ja pelannut ylivoimaisesti parasta kenttäpeliä.

Scottie Schefflerille kaksi aiempaa osallistumiskertaa Colonial Country Clubilla pelattavaan Charles Schwab Challengeen ovat tuottaneet melkoisen vesiperän (MC ja 55.)

Kolmas kerta saattaa tuottaa jo täysosuman, sillä tuloksin 66-65-68,-11 Mastersin sankari on hankkiutunut kahden lyönnin johtoon ennen sunnuntain kierrosta.

Tiiltä viheriölle teksasilainen on ollut ykkönen. Alkutahdit menestykselleen hän antoi loistavilla lähestymisillään torstaina, perjantaina putteri oli liekeissä. Kolmantena päivänä hänellä ei ollut Strokes Gained -tilastossa esille ponnahtavaa pelin osa-aluetta, mutta ei heikkouksiakaan.

”Pelasin kuitenkin hyvää golfia. Tuuli pyörii ja sen suunta vaihtelee. Kierroksen aikana saa olla varuillaan. Viheiröillä puttien vauhtien kanssa tulee haasteita.

Scheffler pelasi 52 ensimmäistä väylää ilman bogeja. Vaarattoman näköisestä tilanteesta, reilun 11 metrin päästä hän lopulta otti kolme puttia lauantain toiseksi viimeisellä reiällä.

Päätösreiän birdie palautti johdon kahteen lyöntiin. Peliseuraksi hän saa Brendon Toddin (-9).

Muista haastajista nimekkäimmät ovat Harold Varner III (-8), PGA Championshipin käsistään viimeisellä reiällä päästänyt Mito Pereira (-7), Patrick Reed (-7) sekä Jordan Spieth (-5).

Viides voitto yhdeksässä kilpailussa?

Scottie Scheffler voitti ensimmäistä kertaa koko urallaan PGA Tourin kisan helmikuussa Phoenixissa. Tästä käynnistyi kuuden kisan jakso, jonka aikana hän pokkasi ykköstilan myös Arnold Palmerin nimeä kantavasta kisasta, reikäpelimestaruudesta ja The Mastersista.

Viides voitto toukokuun loppuun mennessä saman kalenterivuoden aikana olisi jo jättimenestys.

Se sivuaisi myös PGA Tourin ennätystä, sillä vain kaksi pelaajaa on aiemmin voittanut viisi ensimmäistä kisaansa saman kauden aikana.

Kahdeksan viimeisen kisan sarjassa Schefferilla on myös kuukahdukset Players Championshipissa (55.) sekä PGA Championshipissa (MC).

Sunnuntaina pöytä on katettu maailmanlistan ykkösen voitolle hänen kotiosavaltiossaan.

Scheffler ja Todd lähtevät kierrokselleen kello 21.15.

Kisan näyttävät suorana Eurosport, Discovery+ sekä Golf.TV

Tulospalvelu

Etsi luettavaa