Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler The Mastersin sankari – Rory McIlroy onnensa kukkuloilla viimeisen taikatemppunsa jälkeen

Scottie Scheffler on voittoputkessa, jollaista tuskin kukaan olisi voinut ennakoida kolme kuukautta aiemmin. KUVA: GETTY IMAGES

Scottie Scheffler kruunasi alkukautensa Mastersin voitolla. 25-vuotias teksasilainen ei laskenut pahinta uhkaajaansa Cameron Smithia toistamiseen kannoilleen kukistettuaan tämän tyrmäävästi kolmannen reiän lähipelitaistossa.

Scottie Scheffler piti näennäisen helposti kolmen lyönnin johtonsa The Mastersin viimeisenä saavuttaen neljännen ykköstilansa kuuden kisan jaksossa.

Alkukauden toinen komeetta Cameron Smith nousi sunnuntaina kahden ensimmäisen reiän birdiellään jo lyönnin päähän.

Kolmannella kilpakumppanukset olivat lähestymiset missattuaan viheriön edessä ja sen alapuolella vierekkäin.

Scheffler järkytti australialaisen psyykettä lyömällä taidolla, mutta myös onnella nostonsa noin 30 metrin päästä vauhdilla reikään.

Smith käytti reikään pääsemiseen kolme lyöntiä. Eroa oli taas kolme lyöntiä

Tämän jälkeen Schefflerin johto kilpakumppaniinsa pysyi kierroksen loppuun asti minimissään kolmessa lyönnnissä Smithin kenttäpelin takellellessa.

Rory McIlroyn uran paras Masters

Päivän näyttävimmän shown tarjosi Mastersissa vuosi toisensa jälkeen pelkkiä pettymyksiä kokenut Rory McIlroy.

Rory McIlroyn uran upein hetki Mastersissa. Bunkkerilyönti on uponnut reikään 18:lla. Kierrostuloksesta 64-8 tulee hyvä mieli seuraavan vuoden ajaksi. Josko McIlroy vielä joskus kykenisi hallitsemaan itsensä myös painetilanteissa Augusta Nationalilla ja voittaisi Mastersin? KUVA: GETTY IMAGES

Kahdeksatta kertaa Career Grand Slamista puuttuvaaa Mastersin voittoa metsästänyt McIlroy oli ennen viimeistä päivää jo kymmenen lyöntiä kärjestä vailla voittomahdollisuuksia.

Sunnuntaina hän sai kuitenkin siivet selkään pelaten uransa parhaan kierroksen Augusta Nationalilla.

Birdejä oli syntynyt ennen viimeistä reikää 13:n eaglen lisäksi viisi. Kortti oli tyhjä bogeista.

18:n avaus suuntautui bunkkeriin, josta McIlroy lennätti pallonsa viheriön oikealla puolella olevaan hiekkakuoppaan. Bogin makua oli ilmassa, mutta taikurilla oli vielä näyttävin temppu varastossaan

Seuraava lyönti olikin todellinen taidonnäyte ja yksi McIlroyn uran hurratuimmista onnistumisista.

Sivurinteen vuoksi McIlroy joutui ottamaan lyöntilinjan lipusta kymmenen metriä oikealle. Viheriölle pudottuaan se rullasi pitkän aikaa alamäkeen ja lopulta reikään.

McIlroy sytytti onnnistumisellaan yleisön villiin juhlaan, jota hän avitti omilla spontaaneilla tuuletuksillaan.

Kierrostulokseksi tuli 64,-8 joka nosti hänet kilpailun kakkoseksi.

Yleisöä hemmotteli samassa ryhmässä pelannut Collin Morikawa, joka uskomatonta kyllä, upotti oman bunkkerilyöntinsä hieman helpommasta linjasta samalta puolelta viheriötä

Ennätyksellisen sarjan ensimmäinen helppo voitto

Scottie Scheffler teki ylivoimallaan kisasta voittotaison osalta jopa tylsän. Smiht menetti lopullisesti mahdollisuutensa jo 12:lla lyötyään veteen ja tehtyään triplan.

Viimeisellä viheriöllä viiden lyönnin johdossa Scheffler missasi kaksi lyhyttä puttia tehden tuplan.

Ykköstila poikkesi hänen kolmesta aiemmastaan siten, että taistelua Schefflerin pää ei ollut missään vaiheessa pölkyllä.

Phoenixissa hän voitti uusinnassa, Orlandossa vaihtelevien tilanteiden jälkeen lyönnillä. Reikäpelimestaruuskisassa Scheffler kukisti toiseksi viimeisenä päivänä Matthew Fitzpatrickin vasta kuudennella uusintareiällä.

Scheffler on ottanut lyhyessä ajassa huippugolfissa ison päällikön paikan. Peli on kokonaisvaltaisesti hallussa ja Scheffler toteuttaa kentällä itseään yksinkertaisin metodein.

”Minä rakastan golfia ja kilpailemista, haluan pitää kentällä hauskaa”, hän määritti reikäpelikisan voitettuaan.

Juhlan aihetta oli myös caddie Ted Scottilla. Ykköstila Mastersissa oli uran kolmas, kaksi edellistä tulivat Bubba Watsonin luottomiehenä vuosina 2012 ja 2014.

Scottin merkitys Schefflerin menestykseen on ollut käänteentekevä. Parivaljakko aloitti yhteistyön syksyllä Ryder Cupin jälkeen.

Kahdeksan ensimmäistä kisaa eivät tuottaneet aiemmasta poikkeavaa menestystä.

Helmikuussa tulleen uran ensimmäisen PGA Tourin ykköstilan jälkeen tahti on ollut murskaavaa. Kuusi kisaa, neljä ykköstilaa.

Vastaavaa putkea, johon sisältyyy WGC:n reiikäpelimestaruus ja Mastersin voitto ei huippugolfin lähihistoriassa ole kenelläkään muulla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa