Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler ja Ian Poulter kohtaavat Teksasissa – Tiger Woodsin 3 kovaa ennätystä reikäpelimestaruuksissa

Scottie Scheffler on keskiviikkona käynnistyvän kilpailun kolmossuosikki Jon Rahmin ja Justin Thomasin jälkeen. KUVA: GETTY IMAGES

Kisakaupunki Austinissa sijaitsevan University of Texasin kasvatit Scottie Scheffler ja Jordan Spieth saavat ylimääräisen latauksen peliinsä yleisöltä. Tiger Woodsilla on nimissään eniten perättäisiä otteluvoittoja sekä murskavoitto, jollaista tuskin enää koetaan.

Edellisvuonna samaan aikaan jo kovassa nosteessa ollut Scottie Scheffler vastasi häneen kohdistuneisiin odotuksiin ja yleisön kannustuksiin Austin Country Clubilla pidetyssä reikäpelikisassa.

Opiskeluvuosilta tutulla kentällä hän jyräsi itsensä finaaliin voittamalla muun muassa Ian Poulterin ja Jon Rahmin. Loppuottelussa vastaan asettui Billy Horschel. Kisaviikon seitsemäs ottelu kääntyi Schefflerin ja yleisön harmiksi kokeneen Horschelin hyväksi.

Scheffler onnistui saavuttamaan uran ensimmäisen voiton PGA Tourilla vasta reilu kuukausi sitten Phoenixissa. Toisen hän nappasi Orlandossa ja kipusi nopeasti maailmanlistalla viidenneksi.

Keskiviikkona Scheffler ottaa taas mittaa Poulterista, joka on kisan voittaja vuodelta 2010, sekä Euroopan Ryder Cup -joukkueen taistelun ilmentymä.

Neljän pelaajan lohkon kaksi muuta englantilaista, Tommy Fleetwoodin ja Matthew Fitzpatrickin Scheffler kohtaa torstaina ja perjantaina.

Kisa pelataan kuudennen perättäisen kerran Austin County Clubilla. Kertaakaan ykköseksi ei ole yltänyt Teksasissa syntynyt tai asuva pelaaja.

Lohkojensa ykköset pelaavat lauantaina ja sunnuntaina pudotuspelit. Finaaliin ja pronssipeliin yltäneille tulee viiden päivän aikana seitsemän peliä.

Jordan Spieth on Schefflerin tavoin University of Texasin kasvatti, vieläpä NCAA:n joukkuemestari vuodelta 2012 yhdessä Toni Hakulan kanssa .

Teksasilaisuuden määritelmän täyttää myös loukkaantumisensa jälkeen pelikentille palaava Bryson DeChambeau, joka asuu Spiethin ja Schefflerin tavoin Austinista reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä Dallasissa.

Tiger Woodsin kolme kovaa ennätystä

Tiger Woods on osallistunut reikäpelimestaruuteen 14 kertaa. Voittajaksi hän on yltänyt kolmesti.

Woodsilla on tilillään kolme merkittävää ennätystä kisasta, joiden rikkominen on kovan työn takana.

Ennätyksistä kovin on 18-reiän voittolukemat Stephen Amesia vastaan.

Ames oli ennen peliä valanut itseluottamusta antanut medialle lausunnon.

”Ottelussa voi tapahtua mitä tahansa. Etenkin kun muistetaan miten hän (Tiger Woods) lyö palloa”, Ames viittasi Tigerin silloisiin haasteisiin svinginsä kanssa.

”Mielestäni Ames ei osoittanut tarvittavaa kunnioitusta osaamistani kohtaan”, Woods kuittasi lausunnon, jonka hän oli kuullut ennen peliä.

Woods tuskin enää osallistuu reikäpelimestaruuksiin, vaikka suunnitelmansa mukaisesti uskoo pelaavansa ”joitain kisoja” tervehdyttyään.

Viidessä päivässä seitsemän kierroksen pelaaminen olisi Woodsille lähtökohtaisesti huomattavasti normikisaa kovempi koettelemus.

Tiger Woods osoitti alkukeväästä 2006 Stephen Amesille (vas.), että lyönti oli kohdillaan. Tiger pelasi kymmenen reikää seitsemän alle ja peli päättyi siihen.

Katso myös: Runsas kattaus huippugolfia televisiossa

Tiger Woodsin saavutukset WGC- Dell Technologies Matchplay

  1. Woods voitti 2003-2005 13 perättäistä ottelua jyrätessään kisan voittajaksi 2003-2004. Nick O´Hern kukisti Tigerin 2005 toisella ottelukierroksella.
  2. Woods antoi isän kädestä Stephen Amesille vuoden 2006 ensimmäisellä kierroksellla. Loppuluvuiksi kirjattiin 9/8. Tiger voitti kymmenestä pelatusta reiästä yhdeksän, yksi tasattiin.
  3. Vuoden 2008 finaalissa Woodsin voittoluvut Stewart Cinkia vastaan olivat 8/7. Finaali pelattiin 36-reikäisenä

Etsi luettavaa