Hyppää sisältöön

Schwartzelin itseluottamus nousussa

Charl Schwartzel palasi voittajaksi PGA Tourilla.

Charl Schwartzel nousi uusinnan kautta voittoon viikonloppuna PGA Tourilla. Miehen edellisestä PGA Tour -voitosta ehti vierähtää viisi vuotta.

Odotukset Charl Schwartzelin uraa kohtaan nousivat vuoden 2011 Masters-voiton jälkeen korkealle. Eteläafrikkalainen on myöntänyt vartoneensa useita voittoja tuleville kausille. Kun voittoja ei sitten tullutkaan, syntyi suurista odotuksista henkinen ongelma. 

Voitot European Tourilla kuitenkin osoittavat, että peli oli riittävän hyvässä kunnossa, mutta henkinen este oli vielä ylitettävä Amerikassa. Schwartzel kertoi, että Valspar Championshipin sunnuntain haastavat olosuhteet pitivät ajatukset voittamisen sijaan itse pelissä, kun jokaisesta parista täytyi taistella. 

Viimeisellä kierroksella Schwartzel otti kiinni kilpailua johtaneen Bill Haasin. Charl kuroi kuuden lyönin eron kiinni yhdellä sunnuntain parhaista kierroksista 67. Voitto ratkaistiin uusinnassa, jossa ensimmäisellä reiällä Haas sortui bogiin huonon bunkkerilyönnin seurauksena. 

Schwartzel kertoi, että viime kaudella itseluottamus ehti pudota melko syvälle. Hän jopa mietti FedExCupin jättämistä väliin svingiongelmien takia.  Korjattu svingi ja talven kaksi voittoa Etelä-Afrikassa auttoivat palauttamaan uskon peliin ja svingiin. Charl kertoi, että itseluottamus kasvaa vain hyvien lyöntien mukana. Onnistumisia on tultava sillä voittaminen on vaikeaa millä tourilla tahansa. Jokaisessa kilpailussa voittajan täytyy onnistua ratkaisevissa lyönneissä.

Masters-voittaja Schwartzel sanoi viihtyvänsä hyvin Augusta Nationalin kentällä. Tänä vuonna peli tuntuu erityisen hyvältä kauden ensimmäistä majoria ajatellen. Charl pystyy jälleen pelaamaan fadea, joka tulee olemaan tärkeä lyönti Masters-viikon lähestymisissä. 

Kolme voittoa viimeisestä kuudesta kilpailusta ovat nostaneet Schwartzelin 29 sijaa maailmanlistalla ja turvallisesti 50 parhaan joukkoon sijalle 21.

Tulokset: https://www.pgatour.com/leaderboard.html

Etsi luettavaa