Hyppää sisältöön

Saulo pelasi superkierroksen Eezy Openissa – kultamitalisti Vatanen paransi eilisestä lyönnillä

Ilari Saulo johtaa Eezy Openia ylivoimaisesti. KUVA: JUHA HAKULINEN

Karkasiko Ilari Saulo jo liian kauas kilpakumppaneiltaan Eezy Openissa? Katri Bakker lähtee päätöspäivään lyönnin johdossa naisten sarjassa.

Yhdeksän birdieä ja yhdeksän paria oli Ilari Saulon saldo tänään Finnish Touriin kuuluvassa Eezy Openissa. Keimola Golfia edustava ammattilainen on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa -13 (68-63).

Eilisen jälkeen kilpailua yhdessä Tyko Tuohimaan kanssa johtanut Saulo vahvisti asemiaan kärjessä, sillä hän pääsee viimeiselle kierrokselle peräti kuuden lyönnin johtoasemassa.

”Puttasin tosi hienosti tänään. Oli etua, että pääsin lähtemään ensimmäisessä ryhmässä. Griinit oli jyrätty, ja pallo rullasi tosi hienosti”, urallaan kaksi kertaa aiemminkin tuloksen 63 pelannut Saulo kertoi.

”Kyllä tämä sinne samaan sarjaan menee niiden kahden muun huippukierroksen kanssa. Pelasin hyvin, ja annoin itselleni paljon paikkoja. Enkä tehnyt mitään isompia virheitä, siitä se sitten tuli”, hän jatkoi.

Kilpailussa toisena on Antti Ahokas, joka oli toinen tämän päivän onnistuja. Vasuri pelasi tänään päivän toiseksi parhaan tuloksen (67 lyöntiä) ja on nyt yhteistuloksessa seitsemän alle parin. Tuloksessa viisi alle ovat Tykö Tuohimaan lisäksi  Rasmus KarlssonHenri SatamaAlex Hietala ja Eemil Alajärvi.

Vatasella hankala alku ja loppu

Tulosluettelon kärkipään lisäksi Eezy Openissa kiinnostaa myös, mikä on tilanne listan hännässä, sillä kilpailuun osallistuvat jääkiekkotähdet Sami Vatanen ja Patrik Laine.

Huolimatta hieman paremmasta tasoituksestaan Vatanen vei huippukiekkoilijoiden sarjan selvästi. Vaikka Laine (95-87) paransi eilisestä, hän jäi lopulta tasaisesti pelanneelle Vataselle (83-82) peräti 17 lyöntiä.

Vatasen kompastuskivenä oli tänään kierroksen alku ja loppu. Hän aloitti kolmella perättäisellä tuplalla ja teki myös päivän kolmelle viimeiselle reiälleen kaksi tuplaa.

Vataselle kierrokset Golf Pirkkalassa olivat kauden ensimmäiset, sillä hänen kiekkokautensa päättyi vasta viime sunnuntaina MM-kultaan ja kaksi vuorokautta jatkuneeseen juhlahumuun.

Kilpailun toinen kierros viimeistellään tänään illansuussa. 40 parasta ja samassa tuloksessa olevaa jatkaa yleisessä sarjassa viimeiselle kierrokselle.

Eezy Openin palkintopotissa on peräti 40 000 euroa, josta voittajan osuu on yli 10 000 euroa.

Naisten sarjassa päätöskierrokselle kärjessä pääsee Katri Bakker tuloksella +5 (72-77). Ella Salama ja Maria Lahdensuo vaanivat vain lyönnin päässä tuloksessa +6.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa