Hyppää sisältöön

Saudi-kisa paisuu: ”Ei paljon poliittinen tilanne paina milijoonien edessä”

Phil Mickelsonin askelmerkit sekosivat kesken kierroksen

Saudi-Arabian osakilpailu European Tourilla sai jälleen uusia nimekkäitä osallistujia. Saudien hallitus maksaa osallistujille jopa seitsemännumeroisia starttirahoja, joka saa herkästi kuuroksi eettisten syiden edessä.

Phil Mickelson on viimeisin supertähti, joka on vahvistanut osallistumisensa Saudi-Arabian osakilpailuun. Mickelson joutuu täten jättämään Waste Management Phoenix Openin väliin, joka on kuulunut hänen kalenteriinsa viimeiset 30 vuotta. 

Mickelson liittyy yhdysvaltalaisiin supertähtiin Royal Greensin kentälle muun muassa Brooks Koepkan ja Dustin Johnsonin seuraksi. Samassa tiedotteessa tuli vahvistus myös Tony Finaun pelaamiselle, Patrick Reed oli vahvistanut mukanaolonsa jo aikaisemmin. Eurooppalaisista tähdistä mukaan ovat jo vahvistaneet tulevansa The Openin voittaja Shane Lowry ja Sergio Garcia

”Katsoin viime vuonna tv:stä kun Dustin voitti kilpailun. Kenttä vaikutti todella mielenkiintoiselta. Olen aina nauttinut Lähi-idässä pelaamisesta ja uudessa maassa kilpaileminen näin kovan fieldin kisassa on todella suuri kunnia. Toivottavasti saamme kasvatettua lajin suosiota Saudi-Arabiassa”, Phil Mickelson runoili. 

Golf.comin toimittaja Dylan Dethier pohtii aiheellisesti uutisessaan golfareiden selkärankaa. Viime vuonna kilpailua varjosti erityisesti saudi-toimittajan murha muutamaa kuukautta aikaisemmin hänen arvosteltua maan johtajan toimintatapoja. 

”Seitsemännumeroiset starttirahat tuntuvat saavan pelaajat unohtamaan omat eetttiset periaatteensa”, Dethier pohtii. 

Kaikki eivät kuitenkaan ole helposti ostettavissa. Paul Casey on puhunut kisaan osallistumista vastaan, sillä mies on Unicefin lähettiläs. Tiger Woods raporttien mukaan kieltäytyi uransa suurimmasta, peräti 3,3 miljoonan dollarin starttirahasta. 

Rory McIlroy on kääntämässä kelkkaansa ja kertoi jättävänsä kaikki persianlahden alueella pelattavat kisat välistä tulevalla kaudella. 

”Kieltäydyn miljoonista dollareista starttirahoja ja saan siitä paljon palautetta. Haluan kuitenkin tehdä oikeita valintoja ja pelata niitä kisoja ja kenttiä joita haluan”, McIlroy kertoi. 

Rory antoi myös tämän kauden aikana paljon palautetta European Tourille, sillä hänen mielestään kentät oli viritetty liian helpoksi. Ehkä se oli viimeinen niitti ja siirtää Roryn lähes kokonaan PGA Tourin pelaajaksi ja European Tourilla häntä ei enää juuri nähdä majoreiden ja WGC-kisojen ulkopuolella. 

Saudi-Arabian osakilpailu pelataan European Tourilla tammi-helmikuun vaihteen viikonloppuna. Kisan voittoa puolustaa Dustin Johnson. 

Etsi luettavaa