Hyppää sisältöön

Santana GCC: Kaksi kenttää, 18 reikää

Väylät ovat leveät

Klubitiiltä Santana on helppo ja miellyttävä turistikenttä, backteeltä haastava mutta palkitseva.

Santana Golf & Country Club sijaitsee Aurinkorannikolla Mijaksen golflaaksossa, johon kuuluvat myös kylän nimikkoklubi Mijas Golf (36 reikää) ja La Cala Resort (54 reikää). Pienelle alueelle on porattu 108 golfreikää.

Golflaakson kentät ovat suomalaisten suosiossa. Ne sijaitsevat lähellä Fuengirolan kaupunkia, joka on monen turistin ja talvipakolaisen tyyssija. 

Santana on kolmevuotias kenttä. Se rakennettiin avokadoviljelmän paikalle. Avokadopuita kentällä kasvaa edelleen, kuten myös appelsiini-, sitruuna-, korkki- ja oliivipuitakin.

Suunnittelija Gabell B. Robinson on tehnyt hyvää työtä. Hän on piirtänyt vaihtelevan 18-reikäisen kentän, joka keltaisilta on leppoisaa lomagolfia miellyttävässä ympäristössä, mutta joka näyttää parhaat puolensa vasta valkoisilta.

Kenttää vaikeuttavat USGA-standardien mukaan rakennetut viheriöt, jotka ovat liukkaat ja kaltevat. Putteihin onkin valmistauduttavat huolella. Sinne päin sutaistut lähipelilyönnit päätyvät usein kauaksi reiästä.

Greenit ovat kaltevat, nopeat ja usein nostetut.

Bunkkereita on paljon. Nämä pyöreitä muotoja toistavat esteet on sijoitettu erinomaisiin paikkoihin. Jos riskinottajan lyönti onnistuu, väyläbunkkerien ylittäminen tai väistäminen palkitaan helpommalla lähestymisellä.

Santana lähtee liikkeelle helpolla par-nelosella, mutta sen jälkeen kenttä vaikeutuu. Ensimmäisen yhdeksän reiän aikana onkin monta haastavaa väylää. Esimerkiksi 200-metrinen par-kolmonen seiska, joka lyödään vesiesteen yli. Pulssi ei pääse laskemaan, sillä heti perään tulee 602 metriä pitkä par-vitonen. Se on koko Aurinkorannikon pisin väylä.

Santanan sisääntulo on ulosmenoa lyhyempi ja helpompi, vaikkei päätösväylä sitä olekaan. Lähes 400 metriä pitkän väylän avausta vaikeuttaa vesi oikealla. Lähestymiseen tuo lisää pituutta mäen päälle rakennettu viheriö.

Ensimmäistä kertaa Santanan kiertävä pärjää hyvin. Kaksi ylämäkeen lyötävää sokkoavausta eivät sisällä ikäviä yllätyksiä. Kenttä on erittäin selkeä, mutta silti väylät ovat vaihtelevia.

Ja mikä parasta. Kentästä pidetään hyvää huolta.

Santana Golf & Country Club 

  • Par 72
  • Tasoitusrajat 26 / 34
  • Sininen 6 207 metriä
  • Valkoinen 5 986 metriä
  • Keltainen 5 654 metriä
  • Punainen 4 860 metriä
  • Green fee 60 – 100 euroa riippuen ajankohdasta.
  • Suunnittelija: Gabell B. Robinson

Etsi luettavaa