Hyppää sisältöön

Sanna Nuutiselle finaalipäivän paras tulos ja huippusijoitus!

Sanna Nuutinen on Suomen ykköspelaaja.

Sanna Nuutinen on entistä vahvemmin ottamassa Suomen ykköspelaajan titteliä itselleen. Nyt helsinkiläinen haki top-kympin todella komealla viimeisen kierroksen nousulla Costa Del Sol Openissa.

Sanna Nuutinen varmisti jo LETAS -kiertueen kautta pelipaikan European Tourille tulevaksi kaudeksi hyvissä ajoissa loppukesästä. Loppukauden tavoitteeksi hän asetti vahvan rankingin myötä LET:illä saavuttaa vielä parempi pelioikeus ensi vuodelle. 

Sehän onnistui, sillä Nuutinen oli syksyllä pikkukisassa kakkonen ja kuukautta myöhemmin kolmonen suuremmassa kisassa. Nyt Espanjasta pamahti jälleen iso shekki kotiin uran ja syksyn kolmannen top-kympin myötä. Sanna pelasi tulokset 74-69-72-67 (-6) nousten lopulta jakamaan kymmenettä sijaa. Neljän kierroksen aikana voittaja Anne Van Damiin eroa kertyi seitsemän lyöntiä. 

Viimeisellä kierroksella Sannan kortista löytyi kuusi birdietä ja yksi bogi. Kierros sai siivet selkäänsä heti alussa, jossa Sanna teki kolmen birdien putken väylillä 2-4. 

Ursula Wikström pelasi viimeisenä päivänä heikosti tippuen jakamaan sijaa 48. Noora Komulainen oli kisassa sijalla 60.

Viimeisen kierroksen tulos oli samalla Nuutisen uran paras noteeraus pääkiertueella. Sen tuoma shekki, 6600 euroa nosti Sannan rankingissa sijalle 25. Suomalaisten asetelmat rankingissa ovat tiiviit, Nuutisen edellä on Noora Komulainen sijalla 23 ja Unski Wikström löytyy sijalta 17. Rahalistaa katsoesssa Nuutinen on niukasti Komulaisen edellä. 

LET jatkuu vielä yhden kisan ajan. Torstaina käynnistyvässä Kenian kilpailussa jaossa on 300 000 euron palkintopotti. 

Etsi luettavaa