Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisella lyönti liikaa Muirfieldissa: ”Kuvittelin että sijoituksellani olisi päässyt viikonlopun kierroksille”

Sanna Nuutinen oli enemmän kuin pettynyt R&A:n käytännöstä ottaa viikonlopun kierroksille vastoin LPGA:n ja majorien tapaa vain 65 pelaajaa. KUVA: GETTY IMAGES

Sanna Nuutinen (74-72,+4) kuvitteli toisen kierroksen pelattuaan päässeensä jatkoon. LPGA:n normikisoista poiketen viikonlopun peleihin AIG Women´s Openissa pääsee 65 parasta, ei 70. Nuutisen sijoitukseksi tuli 66.

Sanna Nuutinen (+4) menetti paikan viikonlopun peleihin kauden viimeisessä majorissa sisääntulon kolmeen bogiin. Myös Ursula Wikström (+6) ja Tiia Koivisto (+7) karsiutuivat.

Matilda Castren joutui luopumaan leikistä sairastuttuaan torstain ja perjantain välisenä yönä oksennustautiin, joka vei voimat ja esti toiselle kierrokselle osallistumisen.

Kilpailua johtaa Korean In Gee Chun (-8) ennen Ruotsin Madelene Sagströmiä (-7) ja Etelä-Afrikan Ashleigh Buhaita (-7).

Sanna Nuutinen paransi tulostaan legendaarisella Muirfieldin kentällä perjantaina kaksi lyöntiä. Olosuhteetkin olivat helpommat sillä torstain iltapäiväkierroksella tuuli nousi varsin kovaksi.

”Tämä kisa oli minulta hyvä taistelu. Peli on mennyt viimeisten viikkojen aikana lyömisen osalta kohden parempaa.”

Epäonnea peliajoissa

Karsiutuminen lyönnin marginaalilla koetteli luonnollisesti syvältä Nuutist, joka katkaisi kuuden missatun cutin sarjansa edellisviikolla Skotlannissa.

”Minulla oli Women´s Openissa huonoa onnea starttiaikojen suhteen. Olin useimpien LET:lla pelaajien joukossa sijoitettuna siihen puoliskoon, jotka lähtivät kierrokselletorstaina iltapäivällä, perjantaina aamulla.”

Olosuhteet eivät huonosta tuurista johtuen osuneet tasaisiksi.

”Eroa oli kovasti meitä vastaan iltapäivän olosuhteissa. Torstaina meidän vuorollamme tuuli nousi kovaksi, tänään perjantaina iltapäivällä kiertäneet pääsivät huomattavasti tyynemmällä”, Nuutinen harmitteli ketään syyllistämättä.

Jatkoon päässeiden määrä ihmetytti

Täylaidallisen ihmettelyä ja kritiikkiä Nuutinen antoi kisan järjestäjälle R&A:lle siitä, että jatkoon pääsi vain 65 parasta, ei LPGA:n kisojen tavoin 70 pelaajaa.

”Olin siinä käsityksessä vielä kaksi tuntia kierrokseni jälkeenkin, että 70 parasta pääsisi ja minä näiden joukossa. Kun tilanne valkeni, se tuntui todella pahalta”, Nuutinen kertoo tuntemuksistaan.

”Minun järkeeni ei millään mahdu, kuinka Women´s Openissa otetaan viikonloppuun vain 65 pelaaja, kun määrä on LPGA:n pienissä kisoissa ja yleensäkin majoreissa 70.”

”En vaan ymmärrä. Rahaakin täällä jaetaan yli seitsemän miljoonaa taalaa, normikisoissa kaksi miljoonaa jaetaan 70 pelaajan kesken”, Nuutinen sauhusi hyvin tunteikkain äänenpainoin.

AIG Women´s Openin lisäksi myös 10 miljoonan dollarin palkintopotin jakaneessa US Women´s Openissa kahdelle viimeiselle kierrokselle otettavien pelaajien määrä on pieni, 60 pelaajaa sekä saman tuloksen omaavat.

US Openiin Sanna Nuutinen ei kuluvalla kaudella vielä paikkaa saanut, vaan jäi hienosti karsinnassa pelattuaan ensimmäiseksi varapelaajaksi.

U

Muirfieldin kisassa Nuutisella oli tunnetta pelissä senkin johdosta, että edellisvuonna hän oli ennen viimeistä kierrosta jaetulla neljännellä tilalla ja sunnuntain päivän toiseksi viimeisessä parissa.

Lopulliseksi sijoitukseksi tuli tuolloin 26.

Suomalaispelaajan kohtalotovereita, yhdellä lyönnillä pudonneita olivat edellisvuoden voittaja Anna Nordqvist, sekä ennen viimeistä reikää johtanut Nanna Koerstz Madsen.

Laulukuoroon lähtivät myös maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko (+5) , Lexi Thompson (+10 sekä edellisviikolla Skotlannissa voittanut Ayaka Furue (+4)

Seuraavan kerran Nuutinen pelaa jo seuraavalla viikolla käytävässä LPGA:n ja LET:n yhteiskisassa Irlannnissa.

”Eteenpäin. Mitään muuta ajatusta ei seuraavaan kisaan valmistauduttaessa saa olla mielessä”, Nuutinen muistutti vuodatuksensa loppulauseena.

Artikkeliin lisätty 6.8. klo 16.20 maininta siitä, että US Women´s Openissa jatkoon otetaan vain 60 pelaajaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa