Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisella henki päällä Englannissa – runsas kilpaileminen on tuottanut menestystä

Sanna Nuutisen luonnollinen tavoite on nousta perjantain tavoin tuloslistalla myös kahtena viimeisenä päivänä.

Sanna Nuutinen pelasi perjantaina päivän parhaan tuloksen 67 Stoke By Naylandin kentällä Englannissa ja nousi neljän lyönnin päähän kärjestä ennen viimeistä päivää.

Sanna Nuutinen on noussut todelliseksi työn sankariksi LET:n ja LET Acecess Seriesin kilpailuissa kuluvalla kaudella. Järisytttävä esimerkki hänen ahkeruudestaan löytyy ajanjaksosta toukokuun alkupuolelta elokuun lopppun. Nuutinen kiersi 16 viikon aikana 15 kisaa.

Edellisviikon hän ”joutui” huilaamaan, sillä kisoja ei ollut. 

Torstaina Englannissa käynnistyneessä LETAS-kiertueen kisassa avauskierros (75) jätti hänet kauas kärjestä, mutta toisella helsinkiläisen tulos 67,-5 oli kaksi lyöntiä parempi kuin seuraavien. Nuutinen kipusi kahdeksanneksi, eroa kärkeen on neljä lyöntiä.

Kesäkauden aikana Nuutinen on voittanut kerran Tsekissä, ollut kahdesti kakkonen, kolmas ja neljäs. Menestys on tuottanut kovaa nousua etenkin maailmanlistalla, jossa hän on Ursula Wikströmin (317) jälkeen toiseksi paras suomalainen (367).

Noora Komulainen (469) on pudonnut kolmanneksi. Vaikka olympiakarsintaa pelataan vielä yli yhdeksän kuukautta, Nuutinen on laittanut ainakin hetkellisesti jalkaansa tiukasti  oven väliin Tokion koneeseen.

Lauantain kolmannelle kierrokselle hyvistä asemista, sijaluvulta 11:s lähtee Tiia Koivisto.

Niina Liias karsiutui.

Englannin kisa on LETAS-kierteen kauden kolmanneksi viimeinen. Lokakuussa Ranskassa pelattavassa Tourin finaalissa palkintopotti (80 000 e) on noin kaksinkertainen kiertueen normikisoihin verrattuna.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Suomalaisnaisten sijoitukset maailmanlistalla.

Etsi luettavaa