Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen vaihtaa caddieta ja jatkaa kovaa työntekoa: ”Golfissa tulos tulee sivutuotteena ja arvaamattomasti, se tässä lajissa minua eniten kiehtoo”

Sanna Nuutinen on kahdella edellisellä kaudellaan ollut LET:n pistelistalla viides ja neljäs. KUVA:GETTY IMAGES

Sanna Nuutinen on vajonnut kauden edetessä syvään tulokselliseen lamaan. Karsiutuminen meneillään olevassa LPGA:n Ohion kisassa oli jo yhdestoista 12 kisan jaksossa. Nuutinen on LPGA:n lisäksi LET:lla tllanteessa, jossa hän menettää vahvan pelioikeuden, jolleivat tulokset loppukaudesta parane.

Sanna Nuutinen aloitti kisakautensa Keniassa LET:n kisassa. Menestys jäi sairastelun jälkeen vaisuksi, kuten tapahtui myös seuraavissa LET:n kilpailuissa kevään ja alkukesän aikana.

USA:ssa kulki alkuun todella mallikkaasti. Nuutinen teki suomalaisgolfin historiaa selviämällä uransa neljässä ensimmäisessä Yhdysvalloissa pelatussa LPGA:n kisassa jatkoon. Viimeisin, toukokuussa pelattu raskaan sarjan kisa Founders Cup tuotti loistavasti 12:n sijan.

Tämän jälkeen tahtipuikko omaan peliin ollut tyystin kateissa. Nuutinen on pelannut 12 viimeistä kisaansa rankasti vihkoon. Karsiutumisia on 11, Skotlannin yhteiskisassa (LET & LPGA) hän pääsi jatkoon ollen 41:s.

Karsiuduttaan perjantaina Cincinnatissa pelattavassa LPGA:n kisassa Nuutinen päivitti lauantaina tilannettaan GoGolfille.

Luottocaddie suuntasi uudelle urapolulle

Sanna Nuutinen sai Daniel Da Silvalta paljon apuja myös valmennukseen ja harjoitteluun liittyvissä asioissa.
KUVA: TRISTAN JONES / LET

Sanna Nuutisen menestyskulussa edelliskauden aikana, sekä kesän 2022 on toiminut Daniel Da Silva, valmentaja David Da Silvan poika. Yhteistyö päättyi kesällä.

”Aloitan ensi viikolla uuden caddien kanssa. Lopetimme Danielin kanssa hänen lähtiessä uudelle urapolulle. Kuukauden olen etsinyt sopivaa ja nyt toivottavasti löytyi.”

”Irlantilainen Harry kulkee matkassani. Kokeilin jenkkicaddieta, mutta tajusin äkkiä, että haluan eurooppalaisen rinnalleni. Kulttuuriero oli liian suuri. Täällä on paljon britticaddietä, joiden kanssa on helppo tulla toimeen, kun huumorintajut ovat samalla aaltopituudella.”

Nuutisella oli ongelmia selkänsä kanssa. Se vaikutti svingiin, myös mailanpään pudonneisiin vauhteihin, joka on vaikeasti hallittava yhdistelmä.

”Olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että saisin svingin taas kuntoon. Vaikka se ei ehkä vielä tuloksessa näy, olen ottanut isoja harppauksia oikeeseen suuntaan.”

LPGA:n vaatimustaso pelille on korkea

”Pitää myös muistaa, että taso, jolla pelaan nyt on kovempi, mihin olen tottunut. Peli, joka riittää Euroopassa ihan kivoihin sijoituksiin, ei täällä enää riitä edes cutista pääsemiseen.”

Nuutinen on useita vuosia kilpaillut ahkerasti, jopa eniten LET:n pelaajista yhdistäen ohjelmaansa ennen vakipaikan saamista pääkiertueella LETAS-kiertueen kisoja.

LET:n ja LPGA:n yhdistäminen samaan kauteen on tuonut paljon matkustamista, vaikka kisojen määrä (20) kuluvan kalenterivuoden aikana on linjassa sen kanssa, mihin hän on itseään totutellut.

”Se, että olen joutunut olemaan paljon yksin ja poissa tukiverkoston luota on myös uudella tavalla opettanut minut ottamaan vastuuta omasta tekemisestä. Ollaan valmentajani Daven kanssa paljon yhteydessä videon välityksellä. Saan viikoittain palautetta prosessin edistymisestä. Hän tulee näillä näkymin myös käymään jenkeissä parin viikon päästä.”

Taistelua kahdella rintamalla

Nuutinen on ilmoittautunut lähes kaikkiin loppukauden kisoihin LPGA:lla. Näistä kisoista hän pääsee varmasti neljään, ei kuitenkaan kaikkiin ilman menestysputkea tai yksittäisen kisan voittoa.

Taistelua työpaikasta Sanna Nuutinen käy myös LET:lla. Molemmilla kiertueilla hän on on kaukana listasijoituksista, jolla saisi vahvan kortin kaudelle 2023.

Nuutinen on ”sisällä” jo neljässä seuraavassa LPGA:n kisassa. Niiden jälkeen hän pelaa kahdessa LET:n kisassa, New Yorkissa sekä Intiassa.

LET:lle Nuutinen oletettavasti saisi nykyisillä sijoituksillaankin tulevaksi kaudeksi hyvän määrän kisoja kategorian ”career money list” kautta.

LPGA:n nykyinen sijoitus 113:s ajaisi hänet karsintafinaaliin.

Nuutinen kirjoitti vastikään yhteistyökumppaninsa (Netum) sivuille blogin, jossa hän valottaa ansiokkaalla tavalla 31-vuotiaan rookien elämää LPGA:lla.

Sanna Nuutisen seuraavista kuudesta kisasta neljä on LPGA:n ja kaksi LET:n osakilpailuja.
KUVA: LET

”Kun sinnikkäästi jaksaa tehdä töitä, valmentajan avustuksella ja tarvittaessa tavoitteita muokkaamalla, tulos tulee sivutuotteena. En tiedä milloin, mutta se tulee. Juuri tämä arvaamattomuus tässä lajissa minua eniten kiehtoo”, Nuutinen kiteyttää bloginsa. loppulauseena.

Sanna Nuutinen blogi

Etsi luettavaa