Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen taisteli myrskyssä loistavan major-debyytin: ”Keli vaan huononee”

Sanna Nuutinen lähtee toiseen päivään 33. sijalta.

Sanna Nuutinen ei kyennyt major-debyyttiään edes jännittää, sillä sää oli sen verran kehno Royal Troonissa avauskierroksella.

Sanna Nuutisen uran ensimmäinen kierros golfin arvoturnauksessa muuttui selviytymistaisteluksi, kun Women’s British Openin avauskierros jouduttiin viemään läpi melkoisessa myrskyssä.

29-vuotias ammattilainen selvitti kuitenkin debyyttinsä kunnialla, sillä hän pelasi Royal Troonin kentän vaikeissa olosuhteissa kolme yli parin (74),  jolla hän jakaa 33. sijaa.

Kärkeen Nuutisella on matkaa seitsemän lyöntiä, mutta toiseen sijaan vain neljä ja kympin sakkiin kolme.

”Pelkkää selviytymistaistelua koko päivän olosuhteiden takia. Ikinä en ole pelannut näin kovassa tuulessa kilpaa. Ei kerennyt edes jännittämään”, Nuutinen kertoi.

Nuutisen kierros alkoi kehnosti, sillä hän teki neljälle ensimmäiselle reiälle perättäiset bogit. Sen jälkeen hän laittoi myrskyvaihteen päälle pelaten loppukierroksen yhden alle parin. Päivän ainoa birdie tuli 14. reiälle, joka on keskipitkä par 3.

Tänään Nuutinen lähtee kierrokselle puolen päivän maissa. Sadetta ja tuulta on myös luvattu tällä päivälle.

”Taistelu jatkuu huomenna, kun keli vaan huononee”, Nuutinen viesitti kisapaikalta.

Kisan toinen suomalainen Ursula Wikström pelasi 81 (+10) ja on avauskierroksen jälkeen viimeisten joukossa.

Kisan kärjessä on Yhdysvaltain Amy Olsson, jonka olosuhteet huomioiden häikäisevä kierros piti sisällään viisi birdieä ja vain yhden bogeyn. Tulos oli siis neljä alle parin. Toista sijaa jakavat Saksan Sophia Popov ja Yhdysvaltain Marina Alex, jotka avasivat kisan tuloksella 70 (-1).

Tulospalvelu

Women’s Open on katsottavissa Viaplayllä ja V sport -kanavalla

Etsi luettavaa