Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen peukuttaa LPGA:n kisavirityksiä: ”Kenttä on tehty hauskaksi”

Daniel Da Silva on ohjeistanut Sanna Nuutiselle tilastojen mukaan mainiosti linjat väylille ja viheriöille. Puttaaminen oli ensimmäisellä ja kolmannella kierroksella tervanjuontia. KUVA: LET

Sanna Nuutinen (73-70-71-2) lähtee Carlsbadin kilpailussaan viimeiselle kierrokselle sijalta 58. Johtopaikkaa pitää hallussaan toista perättäistä voittoaan tavoitteleva Tanskan Nanna Koerstz Madsen.

Sanna Nuutinen pelasi aamukierroksensa Aviara Golf Clubilla yhdessä Solheim Cupissa syksyllä esiintyneiden Saksan Sophia Popovin ja USA:n Mina Harigaen kanssa.

Popovilla on meriittilistallaan myös Women´s Openin ykköstila.

”Oli ihan hyvää perustekemistä”, Nuutinen kuvaili kierrostaan, jonka aikana hän teki kolmesta birdiestään kaksi kentän ensimmäisellä puoliskolla.

Sisääntulon kaksi bogia estivät tuloslistalla nousemin, kolmas birdie toi tulokseksi 71,-1.

Popov (74) jäi taakse, Harigae (69) on sunnuntain kierrokselle lähdettäessä edellä.

Nuutinen on avauskierroksen jälkeen (5/14) osunut väyliiin erinomaisesti (14/14 ja 10/14), viheriöosumien määrä on kasvanut kisan edetessä (13,14,15)

Putteja on kolmelta kierrokselta runsaasti,(32.30,34), jossa selityksenä on osittain hyvä määrä viheriöosumia.

Kenttä on hauska

Ensimmäistä kertaa USA:ssa LPGA:n kisaa pelaavalta Nuutiselta tulee mielenkiintoisia pointteja vastaukseksi kysymykseen, mitä positiivista on kisaan ja sen järjesteyihin liitttyen tullut eteen.

”Kenttä on tehty hauskaksi. Kolmannella kierroksella oli taas kaksi par-nelosta lyhennetty sellaisiksi, että ne pystyi lyömään avauksella viheriölle.”

”Yhden par-kolmosen mittoja on muuteltu todella paljon, olen lyönyt sitä kaikilla mailoilla rautaseiskasta sandwedgeen. Lauantaina mitta oli 88 metriä.”

”Kenttää pelataan lyhyempänä kuin mihin olen LET:lla tottunut”

”Yleisöä ja vapaaehtoisia on paljon. Tämä on erinomaisesti järjestetty tapahtuma”, Nuutinen summaili kokemaansa.

Nanna Koerst Madsen nousukiidossa

Avauspäivän jälkeen näytti siltä, että maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko (65,-7) karkaa tavoittamattomiin jo ennen sunnuntaita.

Korealaistähden kaksi seuraavaa kierrosta ovat tuottaneet eri järjestyksssä saman lyöntimäärän kuin Nuutisella (70-71). Seiskalla alkavat tulokset olivat ennen kahden viimeisen päivän tuloksia pannassa.

Ko teki 16 kertaa peräkkäin kuutosella alkavan tuloksen.

Kisan johtoon noussut Tanskan Nanna Koerst Madsen (-14) johtaa kisan kakkosta kolmella lyönnillä, Jin Young Ko on neljä lyöntiä perässä.

Madsen puhkesi menestyksen kukkaan LPGA:lla jo edelliskaudella, jolloin hän sijoittui kauden ensimmäisessä majorissa kolmanneksi, ja piteli Women´s Openin voittopokaalissa näppejään kiinni johtamalla ennen viimeistä reikää.

Tanskalainen suttaili itsensä silloin viidenneksi.

Thaimaan kilpailussa hän onnistui vihdoin voittamaan pääkiertueen kisan, sunnuntaina voi tulla toinen perättäinen ykköstila.

Maailmanlistalla Koerst Madsen on jo 32. Voitto hivuttausi hänet eurooppalaispelaajien vertailussa jo sijoilla 17-19 olevan kärkikolmikon Anna Nordqvist, Leona Maguire, Ceiine Boutier kantaan.

Meneillään olevasta kilpailusta perjantain jälkeen karsiutunut Matilda Castren on listan 58:s ja kymmmenes eurooppalaista.


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Tulospalvelu

Etsi luettavaa