Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen pelaa unelmakautta – Ursula Wikströmin ykköspaikka uhattuna

Sanna Nuutinen pelaa jo kuudennen perättäisen kisansa tulevalla viikolla Ranskassa

Peräti 25 kisaa kauden aikana pelannut Nuutinen tavoittelee Wikströmin, Noora Komulaisen ja Krista Bakkerin tavoin seuraavaksi menestystä Intiassa.

Sanna Nuutinen on ollut suomalaispelaajista, miehet mukaanlukien ahkerin kilpailija kalenterivuoden 2019 aikana. LET:lla sekä Letas-kiertueella hän on pelannut peräti 25 kisaa. Alkukaudesta menestys oli vaatimatonta, yhdeksässä ensimmäisessäs kisassa paras sijoitus oli 15:s

Kesäkuukausien ja syyskuun aikana pelitahti on ollut hurja, samoin tuloskunto. Haastajakiertueelta häneltä on yksi voitto Tsekistä, LET:lta kakkos- ja kolmostilat, Letas-kiertueelta vielä viisi muuta sijoitusta kymmenen joukkoon.

Sunnuntaina Espanjassa päättynyt LET:n kisa tuotti Nuutiselle 18 000 euroa ja nousun maailmanlistalla 321:ksi. Ursula Wikström pelasi myös upeasti ollen neljäs. 

Nuutinen on noussut maailmanlistalla jo Wikströmin (301:s) kantaan.

”Vallanvaihto” on täysin mahdollinen jo jäljelllä olevissa kahdessa viimeisessä LET:n kisassa. Yli 400 000 euron palkintopotin omaava Intian kisa käynistyy torstaina, Espanjassa pelataan marraskuun lopulla viimeinen kisa.

Maailmanlistan sijoituksilla Tokion olympialaisiin pääsyn osalta ratkaiseva merkitys. Tämänhetkisillä sijoituksilla Wikström ja Nuutinen ovat Japaniin lähtijät, karsintaa pelataan kuitenkin kesäkuulle 2020 asti.

Parhaan suomalaisnaisen titteliä maailmanlistalla ovat pitäneet viimeisten vuosien aikana Wikström ja Noora Komulainen. Vaihtuvuus listan kärjessä oli varsin olematonta Minea Blomqvist-Kakon valtakaudella,  joka alkoi 2004 ja kesti hänen ensimmäisen lapsensa syntymään (2010) asti. Näiden kolmen lisäksi maailmanlistalla suomalaisista on korkeimmalla tilalla ollut myös Riikka Hakkarainen.

Korealaiset pitävät hallusaaan maailmanlistan neljää ensimmäistä sijaa.Jin-Young Ko on ykkönen. Lexi Thompsonin sijoitus on viides, Espanjan kisan voittanut Carlota Ciganda (12:s) on paras eurooppalainen. 

Pohjoismaiset  tähdet Annika Sörenstamin, Suzann Pettersenin ja Anna Nordqvistin johdolla ovat 90-luvun puolivälitä asti taistelleet tasavertaisesti muun maailman huippujen kanssa. Kahden ensiksimainitun lopettamiset ovat jättäneet ison aukon,  Nordqvist on menettänyt otteensa ja on sijaluvulla 78:s, silti paras pohjoismaalainen.

Naisten maailmanlistan ja  suomalaissijoitukset löydät täältä.

Etsi luettavaa