Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen nousi kuudenneksi Keniassa – ”Kuumaa on, päätyyn asti vedetään täysillä”

Sanna Nuutinen on 27 reikää pelattuaan Sveitsin kisan kärjessä

Ruotsin 18-vuotias Julia Engström (-13) on omilla luvuillaan Keniassa pidettävässä LET:n päätöskisassa. Sanna Nuutinen (-5) on yksinään kuudentena, Ursula WIkström (-2) jakaa seitsemättä sijaa.

LET:n finaalikisa Keniassa  taistellaan sunnnutaina lähtökohtaisesti toisesta sijasta. Julia Engströmillä on seitsemän lyönnin kaula neljään pelaajaan, jotka jakavat kakkostilaa.

Edellisviikolla Engström pelasi viikonloppuna tulokset 64-75 ja saavutti uransa parhaan sijoituksen (4.). Kärkikymmenikköön hän on sijoittunut vuosien 2018-2019 aikana pääkiertueella neljä kertaa ja noussut maailmanlistalla (308.) samoille sijoille jossa ovat Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström

Sunnuntaina koetellaan totisesti Engströmin pinnan kestävyyttä Kenian kuumuudessa. 

Halmstadissa asuva Engröm innostui tosissaan golfista 6-vuotiaana seurattuaan kotikaupungissaan pelattua Solheim Cupia. Hän pääsi LET:n Ruotsin kisaan mukan 13-vuotiaana ja voitti British Ladies Amateurin kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana (15-v) kaudella 2016. 

Let:n karsinnat hän selvitti joulukuussa 2017, ja tulokaskaudellaan 2018 hän käväisi Messilässä voittamassa Viasat Ladies Finnish Openin. Näyttöjä pinnan pitävyydestä siis riittää, mutta edellisviikon kaksi epätasaista kierrosta saattavat kummitlla nuorukaisen mielessä. 

Julia Engström pelaa nuoresta iästään huolimatta jo toista kauttaan LET:lla

Julia Engström pelaa nuoresta iästään huolimatta jo toista kauttaan LET:lla

Tristan Jones, LET

Sanna Nuutinen (72-68-71,-5) oli vielä ennen kolmea viimeistä reikää tuloksessa, joka olisi oikeuttanut toiseen tilaan ja paikkaan ruotsalaisteinin kirittäjänä. Kaksi bogeyta pudottivat hänet kuudenneksi.

”Rautalyöminen ja draivaaminen toimivat hyvin. Kuumaa täällä on,  meinaa lopussa itse kukin hyytyä.  Sunnuntaina vedetään päätyyn asti”, Nuutinen viestitti kieroksen jälkeen tuntemuksistaan.

Mikäli sunnuntaina pelataan lauantain tavoin kolmen pelaajan ryhmissä, Nuutinen saa seurakseen ainakin 20-vuotiaan saksalaissensaation, neljä kertaa kakkoseksi sijoittuneen Esther Henseleitin.

Ursula Wikström (71-68-75,-2) on kolmen lyönnin päässä Nuutisesta jakaen seitsemättä sijaa. 

Krista Bakker (+3) ja Tiia Koivisto (+3) jakavat sijalukua 27:s, Elina Nummenpää (+8) on  57:s ennen finaalipäivää.

Tulosseuranta

Olympiaranking, naiset

Etsi luettavaa