Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen nostaa rimaa: ”Huippukunto tähdätty kesän majoreihin ja olympialaisiin”

Sanna Nuutinen on valmistautunut huolella torstaina alkavaan kisakauteen

Loistavan vireen alkukesällä 2019 löytänyt Sanna Nuutinen käynnnistää Ursula Wikströmin, Noora Komulaisen, Elina Nummenpään, Tiia Koiviston ja Karina Kukkosen tavoin kilpailukautensa torstaina Australian LET-kilpailussa.

Sanna Nuutinen startti edelliskauteen oli vaikea, tuloskunto löytyi vasta alkukesästä. Vire pysyi vahvana syksyn viimeisiinn kisoihin asti. Nuutinen kiersi ahkerasti sekä LET:n kuin myös Letas Access Seriesin kisoja. Haastajakiertueella hän voitti yhden kisan ja napsi myös pääkiertueelta runsaasti kärkisijoituksia ollen kertaallen toinen ja kolmas.
David Silvan valmennettava nousi raketin tavoin maailmanlistalla parhaaksi suomalaispelaajaksi ohi Ursula Wikströmin. Kauden 2020 käynnistyessä hän on sijaluvulla 296:s, Wikström 300:s.  

”Innolla odotan alkavaa kautta. LET:n kalenteri on aiempaa runsaampi. Kiirettä tulee pitämään . Australian harjoittelun ja kisojen kautta on hyvä lähteä rakentamaan huippukuntoa kesälle, jolloin pelataan tavoitteekseni otttama majorit sekä olympialaiset”, Nuutinen viestitti päivää ennen Australian Ladies Classicin käynnistymistä.

Bonville Golf Resortissa pelattavaan kisaa osallistuvat Nuutinen, Ursula Wikström, Noora Komulainen, Tiia Koivisto, Elina Nummenpää ja Karina Kukkonen ovat mukana myös seuraavan viikon kisassa, NSW Openisa.

”Kauden eka kisa on aina  hieman arvoituksellinen. Siitä saa kovan halliharjoittelun jälkeen ainakin näkymää siihen, mitka osaset toimivat ja mitä kohtia hioa.”

Nuutinen ehti pelata Wikströmin, Komulaisen ja Matilda Castrenin tavoin Australian Openin karsinnat, joten  numerolappu on rinnassa toista kertaa. Nuutinen oli suomalaisnelikosta paras, mutta paikkaa LPGA Tourin kisaan ei irronnut.

Pitkäaikainen haave olympialaisissa pelaamisesta on nyt vankalla pohjalla. Nuutinen ja Wikström ovat tukevasti niiden 60:n ensimmäisen joukossa, jotka Tokion kisoihin ovat pääsemässä. Karsinta päättyy kesäkuun toisella puoliskolla. Toista suomalaispaikkaa janoaa etenkin Noora Komulainen (457:s), joka tarvitsee todella kovia näyttöjä ohittaakseen Nuutisen tai Wikströmin. 

Edellisestä suomalaisvoitosta LET:lla aikaa 11,5 vuotta

Nuutinen nousi maailmanlistalla vuoden 2019 etenkin LETAS-kiertueen menestystensä ansiosta. 

”Kauden 2019 tavoitteista jäi toteutumatta majorin pelaaminen. Kovaa työtä sen eteen saa tehdä nytkin, mutta siihen olen valmis. Treeneissä ollaan talvella painotettu samoja teknisiä asioita kuin tähänkin asti, ja swingiä tehdään yksinkertaisemmaksi ja tehokkaammaksi.”

Sanna Nuutinen erottui useimmista muista LET:n pelaajista sillä, että hän kiersi käytännössä tauotta myös kakkoskiertueen kisoja aina tilanteen avautuessa.

”Ohjelma LET:lla on nyt niin hyvä, että haastajakiertueella ei ole oikein aikaakaan pelata. Ehkä pelaan niita yhden tai kaksi tilanteen mukaan”, Nuutinen avasi kilpailuohjelmaansa.

Naisten kalenterissa on  perinteisesti viisi majoria, joista British Open ja Evian Championships pelataan Euroopassa, olympialaiset Tokiossa.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä käynnistyvän LET:n kisan voittoa puolustaa Norjan Marianne Skarpnord.

Suomea Rion olympialaiissa 2016 edustaneet Ursula Wikström ja Noora Komulainen ovat käyneet Tokiossa pelaamassa kentän, jolla olympiamitalien kohtalo ratkeaa.

Suomea Rion olympialaiissa 2016 edustaneet Ursula Wikström ja Noora Komulainen ovat käyneet Tokiossa pelaamassa kentän, jolla olympiamitalien kohtalo ratkeaa.

Teemu Tyry

Suomalaisnaiset ovat voittaneet viimeisten viiden kauden aikana peräti viisi LETAS-kiertueen kisaa. Sanna Nuutisen (2x)lisäksi voittoa ovat juhlineet Ursula Wikström, Oona Vartiainen ja Krista Bakker.

LET:lla MInea Blomqvist on ollut paras 2004 Unkarissa ja 2008 Talin Finnair Mastersissa. Riikka Hakkarainen voitti 2006 Espanjassa. Edellisestä suomalaisvoitosta on aikaa siis peräti 11,5 vuotta. Läheltä piti paikkoja on runsaasti, Wikström on jäänyt kuusi kertaa kakkoseksi.

Kaudella 2020 tämän voitottoman putken soisi jo päättyvän. Vaikka kilpailu LET:lla on kovaa, voittamisen pitäisi olla etenkin kolmikolle Nuutinen, Wikström, Komulainen täysin mahdolista. Sen myötä avautuisi paikka lähes varmasti myös British Openiin ja Evian Championshipiin.

  Australian Ladies Classic  

Etsi luettavaa