Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen haastaa LET:n ykköspelaajan Tsekissä – suomalaisten edellisestä LET:n voitosta 12 vuotta

Sanna Nuutinen on aiemminkin pelannut voitosta Tsekissä järjestetyissä kisoissa

Women´s Openissa 11:ksi sijoittunut Tanskan Emily Kristine Pedersen (-15 / 52 reikää) ) on Tsekin avoimissa ainoana pelaajana Sanna Nuutisen (-10) edellä ennen kolmatta kisapäivää.

Sanna Nuutiselle Tsekki oli edellisvuonna ylivoimaisesti eniten menestystä tuottanut maa. Hän voitti LETAS -Kiertueen kilpailun ja oli LET:lla Tsekin avoimissa jaetulla toisella sijalla. Perjantaina käynnistyneessä Tipsport Czech Ladies Openissa Nuutinen on iskenyt tauluun luvut 66+68,-10.

Kahdessa viimeisessä kisassaan loistavasti pelannut Emily Kristine Pedersen  on takaa-ajettavana.  Tanskalainen sijoittui toiseksi Skotlannin avoimissa,  seuraavalla viikolla Women´s Openissa hän kiritti kolmantena päivänä majorin yllätysvoittajaa Sophia Popovia sijoittuen 11:ksi.

Nuoresta iästään (24-v) huolimatta Pedersen pelaa jo kuudetta kauttaan LET:lla. Toistaiseksi ainoa ykköstila on tulokaskaudelta 2015 Intian avoimista.

Aiempien saavutustensa sekä johtopaikkansa myötä Emily Kristine Pederseon on suursuosikki Tsekin avointen voittajaksi.

Aiempien saavutustensa sekä johtopaikkansa myötä Emily Kristine Pederseon on suursuosikki Tsekin avointen voittajaksi.

GETTY IMAGES

Sanna Nuutinen on voittanut kahteen otteeseen LETAS -kiertuella, muttta ei vielä pääkiertueella. Aiempien menestysten ja kuluvan vuoden saavutusten, sekä kokemuksen osalta Pedersen on päätä pidempi Nuutista, jolla on sunnnuntaina vain voitettavaa.

Riikka Hakkarainen (2006) ja Minea Blomqvist-Kakko 2005 & 2008 voittivat neljän kauden aikana kolme LET:n kisaa. Tuon jälkeen plakkarisssa on parhaimmillaan kakkostiloja, joita Ursula Wikström on saavuttanut koko urallaan peräti kuusi, Sanna Nuutinen yhden.

Muista suomalaisista Tsekissä jatkoon selvisivät  Elina Nummenpää (-2, 33:s) ja Tia Koivisto (par, 46:s).

Ladies European Tour, Tsekin avoimet, tuloslista.

Etsi luettavaa