Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen 41:s Skotlannissa: ”Hyvä viikko, nyt tarvitsen lepoa ennen Women´s Openia”

Sanna Nuutinen sai Scottish Openista hyvät alkuvauhdit Women´s Openiin, jossa hän loisti kolmen ensimmäisen kierroksen ajan. KUVA: GETTY IMAGES

Sanna Nuutinen (-4) pelasi Scottish Openissa ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen kaikki neljä kierrosta, ja sai hurjan määrän itseluottamusta. Huonekaveri Tiia Koivisto (-3) katkaisi myös karsiutumisputkensa päätyen sijaluvulle 48.

Sanna Nuutinen käänsi kurssinsa nousuun kuuden karsiutumisen jälkeen LPGA:n ja LET:n yhteiskilpailussa.

Varmistettuaan siistien kahden ensimmäisen kierroksen tuloksensa (71-71,-2) paikan viikonlopun kierroksillle, Nuutinen iski lauantaina tauluun huipputuloksen 68,-4. ja nousi sijalle 27:s

Peli kulki tuloksellisesti myös sunnuntaina 12 reikää (-2), mutta kuusi viimeistä (+4) pudottivat Keimola Golfin edustuspelaajaa toistakymmentä sijaa (41.)

Päivän tulos 74,+2 oli 12 lyöntiä heikompi kuin ohituskaistalla kovaa kiitäneellä kisan voittajalla.

Japanin Ayaka Furue (62,-10) jätti kärkikymmenikön toiseksi parasta pelaajaa neljällä lyönnillä. Tulos kymmenen alle oli myös uusi Dundonald Linksin kenttäennätys.

Furue on ollut kotimaassaan Japanissa melkoinen voittokone seitsemällä ykköstilallaan. LPGA:lla voitto oli ensimmäinen, ja nostaa häntä maailmanlistalla entistä korkeammalle 30:n ensimmmäisen joukkoon.

Scottish Open pelattiin kuudennen kerran LET:n ja LPGA:n yhteiskisana. Eurooppalaisilta on vielä voitto ottamatta.

”Hyvä viikko tämä oli. Otin svingi- ja puttiteknisesti isoja harppauksia eteenpäin valmentajanin David Da Silvan johdolla. Oli hyvä päästä samantien kisatilanteeseen testaamaan muutosten toimivuutta.Hyvin toimii, vielä tarvitaan lisää peliä ja treeniä”, Nuutinen iloitsi oman viikkonsa antia.

Hyviä muistoja Women´s Openista

Samaan hengenvetoon hän muistutti itseään toisena päivänä perättäin levon merkityksestä tiukan ohjelman keskellä.

”Nämä ovat olleet pitkiä ja tuotteliaita päiviä. Nyt pitää antaa myös levolle sijaa.”

Women´s Openia ennen on kolme päivää aikaa harjoitteluun, Muirfieldin kentän nuotittamiseen – sekä lepoon.”

Edellisvuonna Nuutinen oli kauden viimeisessä majorissa ennen päätöspäivää jaetulla neljännellä sijalla ja sunnuntaina toiseksi viimeisessä parissa.

Päätöskierroksella ote ei pitänyt, sijoitus oli kuitenkin maailmanlistan pisteiden osalta mitattuna koko uran paras (26.)

Nuutinen nousee LPGA:n pistelistalla neljä sijaa, uusi sijaluku on 100:s. Sija paranee myös LET:lla, jossa hän oli ennen Dundonald Linksilla pelattua kisaa 108:s.

Tiia Koivisto (48.) puristi itsensä toisena päivänä (72-68-74-71,-3) asemiin. Kolmas pudotti hänet kärjen tuntumasta, neljännellä nousua tuli tuloslistalla seitsemän sijaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa