Sanna Nuutinen 27:s Los Angelesissa – lyöntejä jäi viheriöille ja bunkkereihin

Yhteiset kokemukset ja voitot Presidents Cupissa 2019 ovat syventäneet Xander Schauffelen ja Patrick Cantlayn ystävyyttä myös golfin ulkopuolelelle. KUVA: GETTY IMAGES

Sanna Nuutinen onnistui mainiosti vasta uransa toisessa USA:ssa pelatussa LPGA:n kisassa. Matilda Castren kadotti lauantain hyvän vireensä viimeisellä kierroksella. Kisan voitti Japanin Nasa Hataoka.

Japanin Nasa Hataoka (-15) hallitsi viikonloppuna tapahtumia LPGA:n kisassa Wilshire Country Clubilla jättäen Hannah Greenin viiden lyönnin päähän.

23-vuotiaalle Hataokalle ykköstila oli jo uran kuudes.

Lauantaina hän karisti samassa ryhmässä pelanneen maailmanlistan ykkösen Jin Young Kon taakseen, eikä haastajilla ollut päätöspäivänä nokan koputtamista kolmannen kerran kierrostuloksen 67,-4 tehneen japanilaisen kanssa.

Yhdeksän ensimmäisen joukkoon mahtui myös Australian Hannah Green, kuusi korealaissyntyistä pelaajaa, sekä Ruotsin Madelene Sagström (3.)

Sanna Nuutisen peli riittää LPGA:lla

Ensimmäisiä kisojaan USA:ssa pelaavan Sanna Nuutisen esitykset sekä sijoitukset ovat olleet valtameren takana ilahduttavan vahvoja. Nuutisen yhteistulos tällä viikolla oli -1.

Kauden ensimmäisessä kisassaan San Diegossa hän oli 42:s. Sunnuntaina päättyneessä Los Angelesin kilpailussa 27.

Mahdollisuudet kärkikymmenikköön nousemisesta kaatuivat pitkälti ulosmenossa tulleeseen tuplaan, kahden viimeisen kierroksen suureen puttien määrään sekä tehottomaan bunkkeripeliin.

Putteja Nuutiselle kirjattiin viikonloppuna 34+34. Kilpailun aikana hän oli neljästi bunkkerissa selviämättä kertaakaan kahdella lyönnillä reikään.

”Kaksi kisaa USA:ssa ovat opettaneet ainakin sen, että viheriöt ovat erilaisia kuin LET:n tapahtumissa. Puttipeliä pitää työstää.”

”Lyöminen on hyvää, sitä vahvuutta on myös muistettava kehittää”, hän määritteli kisan päätyttyä.

Viheriöosumissa hän oli täsmälleen samassa luvussa Nasa Hataokan kanssa sekä reilusti kolmanneksi sijoittunutta Sagströmiä edellä.

Puttien kokonaismäärä oli Nuutisen lisäksi myös Matilda Castrenilla kierrosta kohden yli kolme lyöntiä Hataokaa ja Sagströmiä suurempi.

Suuri ero saattaa selittyä ainakin osittain lähestymisten tarkkuudella. Castrenin akilleen kantapää Los Angelesissa oli bogien määrä, 18.

Palkintorahaa Nuutinen kuittasi reilut 12 000 dollaria, Castrenille tilitetään 4 200 taalaa.

Los Angeles Openin tilastoja.

PelaajaVäyläosumatAvauksien pituusPutit per kierrosViheriöosumatSand savetTulosBogien määrä