Hyppää sisältöön

Samoojan kierros lähti lentoon, kun chippi upposi: ”Löytyi eräänlainen flow-tila”

Sami Välimäki ja Kalle Samooja olivat perjantaina vireessä.

Kalle Samooja pelasi huipputuloksen, vaikka teki kierrokselle yhden triplan. Samooja on kolmantena, joskin toinen kierros on vielä kesken. Muutkin suomalaiset paransivat selvästi eilisestä.

Kalle Samooja rynnisti vauhdilla kohti kärkeä Omanissa. Perjantain kierros oli yhtä ilotulitusta, sillä Samooja teki eaglen ja peräti yhdeksän birdieä. Plussaa korttiin tuli avausväylän bogista ja 15:n triplasta, mutta pakkaslukemat olivat -7 ja kokonaistuloksella -8.

Kalle on lyönnin päässä kärjestä kierroksen ollessa vielä kesken. Hän jakaa kolmatta sijaa.

”Olipahan päivä tänään. Löytyi eräänlainen flow-tila, eikä tulos paljoa painanut, vaikka siellä oli iso läjä birkkuja, eagle ja tripla”, Samooja tunnelmoi.

Samooja pääsi iskemään birkkuja lähietäisyydeltä, sillä hän löi monia lähestymisiä lipun lähelle. Etulenkin Samooja oli tuloksessa -3. Kympillä alkoi tapahtumaan.

”Kympillä kolahti chippi sisään, joka sai kierroksen lentoon, päivän viidennen birdien siinä vaiheessa tehnyt”, Samooja sanoi.

Lennon aikana seuraavat kolme väylää menivät birdie-eagle-birdie. Isompi kauneusvirhe osui väylälle 15, jolla tuli triplabogi.

”Kova tuuli oikealta vastaan ja vesi koko matkan oikealla. Tykkään pelata drawta, niin se toi sitten enemmän haasteita. Pari niin sanottua blokkia veteen.”

Aggressiivisesti reiän 16 pelannut Samooja palkittiin birdiellä heti triplan perään ja 18:lle tuli vielä yksi birdie lisää.

”Vikalla hyvä avaus ja rauta 6 greenille. Pitkä putti sisään kruununa hyvälle päivälle.”

Myös Samoojan peliseura oli iskussa, sillä -5 pelannut Stephen Gallagher jakaa kärkipaikkaa tuloksella -9 ja Richard McEvoy (-4) jakaa viidettä sijaa tuloksella -6. Kolmikon yhteistulos kahdelta kierroksella on -23.

”Melkoista tykitystä koko porukalta.”

Myös Sami Välimäki oli tänään liekeissä. Hän iski tauluun tuloksen 67 (-5). Hän on nyt yhteistuloksessa -3, mikä riittää jaettuun 16. sijaan. Nousua eiliseen nähdä on tämän päivän osalta yli 80 sijaa.

Jatkoon on menossa myös Mikko Korhonen, joka on pelannut tänään 11 reikää kolme alle parin. Hän on nyt jaetulla 41. sijalla.

Peliään on parantanut myös Tapio Pulkkanen, joka epäonnistui eilen oikein kunnolla. Hän pelasi tuloksen 78 (+6), mutta tänään hän on ennen kahta viimeistä reikää kaksi alle parin tuloksessa.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Lähde: Kalle Samoojan tiedote

Etsi luettavaa