Hyppää sisältöön

Samoojalta puuttui kiihoketta – kärkimies Andy Sullivanin ykkösreiän avausta kelpaa ihastella

Kalle Samooja jäi lauantain kierrokselta kaipaamaan kiihoketta.

Aamuvuorossa olleet Tapio Pulkkanen on sijalla 60 ja Kalle Samooja 65, kun English Championshipin kolmas kierros on kärjen osalta vielä alkutekijöissään.

Tapio Pulkkanen on suomalaisena 60:ntenä English Championshipissa kolmen kierroksen jälkeen. Pulkkanen pelasi tänään tuloksen 70 (-1) ja on yhteistuloksessa kuusi alle parin. Tänään hänellä oli aineksia parempaan tulokseen, sillä Kymen Golfin kasvatti takoi kierroksella kuusi birdieä – kaikki tulivat 11 ensimmäisen reiän aikana.

Valitettavasti bogeja tuli viisi, joista kolme takaysillä (13, 16 ja 17). Niiden vuoksi Pulkkanen lähtee päätöskierrokselle kaukana kärjestä.

Parhaimmillaan kierroksen aikana 20 parhaan joukossa oltuaan tuloksessa -9.

Samooja ei ollut pelipäällä

Kalle Samooja jakaa 65:tta sijaa. Samooja pelasi lauantain kierroksen pariin, joten kokonaistuloksena säilyy -5. Kierros ei juuri suuria tunteita herättänyt.

”Tiivistettynä tuollainen lauantaiaamun läpikävely. Ei vain oikein ole mies pelipäällä”, Samooja totesi.

Samooja teki neljä birdieä, joista kolme yhteen putkeen väylillä 7–9. Korttiin ilmestyi myös kaksi bogia ja yksi tuplabogi.

”Pelin osa-alueet olisivat kyllä vaikka mihin, mutta jostain pitäisi löytää vähän kiihoketta. Talsitaan vika kierros maaliin ja suunnistetaan kohti Walesia”, Samooja päätti.

Sullivanin avauslyönti häikäisi

Kilpailun johdossa on Andy Sullivan, joka pelasi eilen viimeiset kymmenen reikää kahdeksan alle parin. Englantilainen on jatkanut tänään siitä, mihin eilen jäi, sillä hän on kahden reikän jälkeen kierrostaan kolme alle pariin tehtyään päivän ensimmäiselle reiälle (par 4) huikean draivin jälkeen eaglen.

Kortin mukaan ykkösreikä on 317 metriä pitkä, jonka tuloskeskiarvo kilpailussa on ollut 3,6 lyöntiä. Esimerkiksi Pulkkanen on tehnyt reiällä jokaisena kolmena päivänä birdien.

Sullivanin pahimmat uhkaajat tällä hetkellä ovat Englannin Laurie Canter ja Etelä-Afrikan Dean Burmester, jotka ovat kaksi lyöntiä kärkimiestä perässä, kun lauantain kierros on vielä alkutekijöissään.

Tulospalvelu

Kilpailu on katsottavissa suorana Viaplayllä ja V sport -kanavalla.

Etsi luettavaa