Hyppää sisältöön

Samoojalla ja Välimäellä vauhdikas alku Qatarissa – Korhosen ja Pulkkasen tie nousee pystyyn

Sami Välimäeltä ja Kalle Samoojalta odotetaan kovaa loppukiriä Qatarissa

Kalle Samooja ja Sami Välimäki ovat aloittaneet vahvasti Qatar Mastersin toisen kierroksen. Samoojalla kolmen birdien putki päällä.

Oman Openin sankari Sami Välimäki valitteli eilisen kierroksen jälkeen väsymystä. Takana oli kaksi varhaista lähtöä, ensin pro amissa ja sitten varsinaisessa kilpailussa hän lähti kierrokselle seitsemän aikoihin. Takana oli myös vasta uusinnassa ratkennut voitto sunnuntaina.

Tänään 21-vuotias sai nukkua pitkään, ja Välimäki lähtikin pirteästi telineistä. Hän aloitti parilla, mutta teki toiselle reiälle eaglen. Kolmoselle tuli bogey, mutta viidennelle reiälle birdie. Välimäki onkin nyt viiden reiän jälkeen kierrosta kaksi alle parin. Yhteistulos -3 riittää tässä vaiheessa jaettuun 31. sijaan.

”Tavoitteena on tällä viikolla läpäistä cut”, Välimäki sanoi eilen.

Välimäkeäkin paremmin tänään on aloittanut Kalle Samooja, joka on kolmen perättäisen birdien siivittämänä noussut tulokseen -4 ja 20. sijalle.

Kolmas birdie syntyi hetki sitten par 5 -reiälle. Turkulainen aloitti kierroksen parilla.

Samoojan avauskierros kulki 70 lyönnillä eli yhden alle parin, eikä mies ollut siihen tyytyväinen.

”Oli kyllä melkoista rämpimistä tänään (torstaina), mutta jotenkin sain parsittua ihan ok kierroksen kasaan. Ensimmäiseen viiteen reikään ei yhtään greeniosumaa. Tällainen startti tällä kertaa”, Samooja kuvaili torstain kierrosta.

Kaksikko onkin Suomen toivo tässä kisassa, sillä Mikko Korhosen ja Tapio Pulkkasen taival kisassa päättyy kahteen kierrokseen. Korhonen oli eilisen jälkeen paras suomalainen tuloksella 69 (-2). Tänään aamuvuorossa pelannut espoolainen kirjautti korttiinsa tuloksen 75 (+4), eikä yhteistulos +2 tule riittämään jatkoon.

Pulkkasen peli rakoili tänään pahasti. Hän pelasi tänään seitsemän yli parin (78), mikä on myös hänen kokonaistuloksensa kisassa.

Kärkeen on noussut Andy Sullivan kymmenen alle parin tuloksella. Englantilainen iski tauluun molempina päivinä tuloksen 66. Hänen takanaan lyönnin päässä vaanii ruotsalaiskaksikko Alexander Björk ja Marcus Kinhult.

Pohjoismaalaisilla on kisassa hyvä panos, sillä neljättä sijaa jakaa tällä hetkellä peräti kolme tanskalaista.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viaplayltä ja Viasatilta. Toinen lähetys kisasta alkaa klo 13.

Messutarjoukset vielä tänään myynnissä – vielä ehdit ostaa edullisia green feetä ja green fee + majoituspaketteja.

Etsi luettavaa