Samooja Vuosaaren sankari, Salmiselle kokonaiskisan voitto

Kalle Samooja oli ylivoimainen Vuosaaren finaalikisassa.

Kalle Samooja oli ylivoimainen Audi Finnish Tourin finaalikisassa Vuosaaressa lauantaina. Samooja pelasi päätöskierroksen huikeaan tuloksen 64 lyöntiä ja jätti toiseksi tullutta Matti Meriläistä peräti viisi lyöntiä.

Kalle Samoojalle ei löytynyt vastusta Vuosaaressa päätöspäivänä. Samooja nykäisi kierroksen puolivälissä irtioton tehtyään kaksi perättäistä eaglea rei’ille yhdeksän ja kymmenen, jotka ovat par-viitosia.

”Ysillä rakensin tilanteen todella hyvin, ja eagleputti oli noin kolmemetrinen. Kympillä laitoin sitten sellaisen 20-metrisen putin sisään. Se oli kyllä melkoinen bonus”, Kalle Samooja kertoi Finnish Tourin tiedotteessa.

Samoojan kierrostulos painui 64 lyöntiin ja kolmen kierroksen yhteistulos oli 14 alle parin. Toiseksi tullut Matti Meriläinen jäi hänestä viiden lyöntiä (67-72-68).

Kolmannen sijan jakoivat Loimijoki Golfin Riku Mattila ja Nurmijärven Ossi Mikkola, jotka jäivät kakkosijasta kolmen lyönnin päähän.

Salminen vei kokonaiskisan

Finnish Tourin kokonaiskilpailun vei nimiinsä Tuomas Salminen. Hän johti päätöskisaa avauspäivän jälkeen. Lopputuloksissa hän sijoittui viidenneksi. Salminen onnistui keräämään kauden mittaan kahdeksassa pelaamassaan kilpailussa noin 550 pistettä, vaikka ei voittanut yhtään kilpailua. Suurimman pisteportin hän keräsi lyöntipelin SM-kisoissa, jossa sijoittui toiseksi.

Palkinnoksi Salminen sai käyttöönsä kuukaudeksi uuden sportti-Audin.

”Onhan se hienoa päästä ajamaan kunnon autolla, kun tuota omaa Nissania on saanut viime aikoina käyttää korjaamolla vähän väliä”, Salminen naurahti.

Salminen voitti kokonaiskilpailun myös viime vuonna.

”Kyllä tämä kokonaisvoitto osoittaa, että on pystynyt olemaan tasainen koko kauden ajan. Vähän se totta kai jäi kaivelemaan, kun ei yhtäkään voittoa tullut. Siinä mielessä ei ollut ihan nappikausi”, Salminen pohti.

”Seuraavaksi ovat edessä Nordic Liigan karsinnat. Maanantaina pelataan esikarsinta Kullo Golfissa, toivottavasti sieltä pääsee sitten finaalikarsintaan, joka pelataan lokakuun puolivälissä Tanskassa. Kyllä tavoitteena on, että pelaan ensi vuonna täyden kauden Nordic Liigassa”, Salminen kertoi suunnitelmistaan.

Puhakka jäi kuudenneksi

Eilisen jälkeen finaalikisaa johtanut Peter Puhakka oli jaettu kuudes ja jäi kokonaiskisassa neljänneksi. Voittamalla kisan Puhakka olisi noussut ranking-ykköseksi.

Puhakan edellä olivat Kim Koivu (2.), joka valmistautui päätöskisan aikaan ensi viikolla pidettäviin amatöörien MM-kisoihin, sekä Peter Erofejeff (3.), päätöskilpailun 14:s.

Kalle Samooja sijoittui kokonaisrankingissa kuudenneksi. Hän osallistui kauden aikaan kahteen FT-kisaan ja voitti molemmat.

”Näissä kilpailuissa on aina hyvä fiilis. Ei se tietenkään itsestäänselvyys ole että voittaa, kun tänne tulee. Niin kuin Mappe (Kiertuejohtaja Markus Ervasti) sanoi, taso on mennyt eteenpäin. Ja se taso on hyvä, varsinkin kärjen osalta”, Samooja sanoi.

Kuitunen naisten ykkönen

Naisten kisan voitti kahden lyönnin marginaalilla Golf Talman Anna Kuitunen (yhteistulos +6) ennen Sarfvikin Hannele Mikkolaa (+8). Kolmanneksi sijoittui kotikentällään pelannut Isabella Sahlberg (+11).

”Tuntuu todella hyvältä. On ollut sen verran vaikea kausi. Puttaaminen on ollut aivan hirveää koko kauden. Mutta olemme tehneet valmentajani Joonas Paanasen kanssa paljon töitä niin pelin kuin henkistenkin asioiden parissa. Nyt oli sitten kiva lopettaa kausi onnistumiseen”, Kuitunen kiitti.

Naisten kokonaiskilpailun kolme  parasta olivat tässä järjestyksessä Tiia Koivisto, Jenna Mäihäniemi ja Hannele Mikkola.