Hyppää sisältöön

Samooja tyytyväisenä: ”Hyvä nykäisy tänään”

Kalle Samooja saattaa tähtäillä sunnuntaina yhdessä Sergio Garcian kanssa

Kalle Samooja teki avauskierroksellaan viisi birdietä ja yhden tuplan. Päivän antiin hän oli tyytyväinen, joskaan ei pitänyt päivää superonnistumisena.

Kalle Samooja oli yksi 14:stä pelaajasta, joka pääsi alle 70 lyönnin vaikeaksi viritetyllä ja tuulisella Emirates Golf Clubin kentällä. Turkulainen nykäisi kahdelle viimeiselle reiälle birdiet, jotka toivat avauspäivän jälkeen jaetun kolmannen sijan yhdessä 11 muun pelaajan kanssa. 

Päivän antiin oli syytä olla tyytyväinen? 

”Oli hyvä nykäisy tänään, varsinkin pari vikaa puttia. Avaukset olisivat voineet olla vähän parempia, mutta ihan ok menoa. Ysille tuli pieni säätö. Avaus raffin huonommalle puolelle väylää. Koitin lyödä vaan greenin viereen raffiin, mutta lapa kääntyi vähän kiinni ja pallo lampeen. Jäljelle jäi vähän nihkeä wedge ja pari kolautusta. Toisaalta kasille tein todella huikean parin aavikolta, että ehkä se tasaantui siinä”, Kalle kertasi etuysin lopussa tullutta virhettä. 

Päivän lopussa putteri antoi kuitenkin pari lyöntiä hyvää. 

”17:llä hyvä wedge 3-4 metriin. Viimeisellä taas huono wedge kahdeksan metrin akselille” – molemmat putit upposivat. 

Kentän viheriöitä Kalle luonnehtii vaikeiksi ja koviksi. Perjantaina aamupäivälle taktiikka on selkeä. 

”Vaikea on lyödä palloa lähelle, vaikka toisaalta se yleensä sopii minulle paremmin. Lähdetään huomenna nauttimaan tilanteesta”, Kalle päättää tiedotteen. 

Myös Tapio Pulkkanen oli tyytyväinen tulokseen +1 ja erityisesti kärsivällistyyteensä. Kotkalainen jakaa sijan 45 tuloksella 73 (+1). Ensimmäinen ysi sujui +4 ja jälkimmäinen -3. 

”Kyllä alussa tuntui että on todella vaikea areena ja en päässyt kyllä tonteille olleenkaan. Hyvää kärsivällisyyttä ja takaysillä alkoi vähän paikkoja rakentumaan. Huomenna kovaa sitten portista!”, Pulkkanen viestitti terveiset. 

Molemmat suomalaiset pääsevät huomenna aloittamaan kentän takaysiltä, joka on yseistä helpompi kolmen par-vitosen kera. Siihen Pulkkanen varmasti viittasi porteista lähtemisellä. 

Etsi luettavaa