Hyppää sisältöön

Samooja selvitti Valderraman tuulet mainiosti

Kalle Samooja selvitti avauskierroksen Valderramassa kunnialla.

Kalle Samooja on avauskierroksen jälkeen neljän lyönnin päästä kärjestä Andalucian Mastersissa. Myös Tapio Pulkkanen on cut-rajan paremmalla puolella.

Kalle Samooja jakaa 23:ta sijaa Espanjan Sotograndessa pelattavassa Euroopan-kiertueen kilpailussa. Tuulisessa kelissä pelattu kierros on testannut kilpailjoita toden teolla, sillä toistaiseksi vain viisi kierroksensa päättänyttä pelaajaa on alittanut parin.

Samoojan tulos oli +2. Hän pelasi etuysin pariin. Takaysillä turkulainen joutui antamaan hieman periksi pelaten sen kaksi yli.

”Päivän keli oli raju ja onhan kenttä varmaan yksi maailman vaikeimpia. Greenit oli hidastettu täksi päiväksi, ettei tulisi tuulikeskeytyksiä. Harkkapäivänä vauhti oli 12,3 jalkaa, tänään vain 11”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Samooja teki tänään kaksi birdieä ja neljä bogia. Mies oli tyytyväinen tasaiseen esitykseensä.

”Pelasin hyvää peliä tänään. Jotenkin tuntui, että parempaa kuin tulos antaa ymmärtää. Putteja oli vaikea saada sisään, mutta pysyin hyvin pelissä, eikä mitään pahoja kämmejä tullut.”

Tapio Pulkkanen pelasi avauskierroksen neljä yli ja jakaa 50. sijaa. Hänen kierroksensa piti sisällään viisi bogia ja yhden birdien.

Vaikeaa Valderraman kenttää kiertää vielä joitain pelaajia, joten sijoitukset elävät vielä jonkin verran.

Kentän ja pelikelin vaativuudesta kertoo paljon se, että +5 tulos riittää tässä vaiheessa jaettuun 66. sijaan. Huomisen jälkeen 65 parasta ja samassa tuloksessa olevat jatkavat kilpailua viikonloppuna.

Sami Välimäki pelasi tuloksen 78 (+6), mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 89. sijaan.

Kelin pitäisi helpottua tuleviksi päiviksi, joten tulostaso paranee huomenna. Viime vuonna Valderramassa cut-raja oli +4, mutta siihen ei tänä vuonna ylletä. Todennäköisemmältä näyttää se, että cut-raja asettuu välillä +6–+8 yli parin.

Kilpailun johtotulos on -2. Kärkisijaa jakaa neljä pelaajaa: Connor Syme, Jorge Campillo, Guido Migliozzi ja John Catlin.

Suomalaisten starttiajat huomenna (Suomen aikaa):

  • Sami Välimäki klo 10.05
  • Kalle Samooja klo 10.25
  • Tapio Pulkkanen klo 11.30

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport -kanavalta
 

Etsi luettavaa