Hyppää sisältöön

Samooja paras suomalainen – viimeiset kortit jaossa Portugalissa

Kalle Samooja nappasi jälleen vahvan sijoituksen European Tourilta

European Tourin runkosarjan viimeisen kilpailun suurin jännitys on paitsi voittotaistossa, mutta myös viimeisissä pelipaikoissa. Kalle Samoojan huima nousu päättyi 17:nnen tuplaan.

Kalle Samooja nousi lopulta parhaaksi suomalaiseksi Portugal Mastersissa. Kalle pelasi viimeisen kierroksen tulokseen 68 saaden sarjakseen lopulta 68-70-68-68 (-10), jolla hän jakaa tässä vaiheessa sijaa 20. Samoojalla oli paikat jopa nousuun kymmenen parhaan joukkoon, mutta tulos -5 tuli pari lyöntiä alaspäin Kallen sorruttua tuplaan toiseksi viimeisellä reiällä. Samoojan ennustettu sijoitus Race to Dubaissa on 74, eli nousua on tulossa neljä sijaa.

Tapio Pulkkasen unelma superkierroksesta alkoi murentua jo ensimmäisellä reiällä hänen lähdettyään kierrokselle bogilla. Pulkkanen pelasi lopulta tuloksen +1 jääden sijalle 41 ja Race to Dubai -listalla sijalle 101 nykyisen ennusteen mukaan. Kaksi kautta European Tourilla ja kaksi kertaa pidetty kortti on kuitenkin upea ja iloitsemisen arvoinen asia. 

Mikko Korhosen sijoitukseksi tulee lopulta noin 32:s sija Korhosen pelattua tänään parhaan suomalaistuloksen 65 (-6). 

Kilpailun kärjessä on tasaista Englantilainen Steven Brown on noussut jakamaan kärkipaikan Brandon Stonen kanssa. Brownin sijoitus Race to Dubai -listalla ennen kisaa oli 150 ja hän tarvitsee vähintään yksin kolmannen sijan noustakseen 117 parhaan joukkoon. Tällä hetkellä näyttää hyvältä. 

Muita merkittäviä pelaajia ovat Jack Singh Brar, joka nousi sijalta 117 rankingissa sisälle pelattuaan viimeisen kierroksen 66 (-5). Ennustettu sija on 108. 

Ruotsalainen Niklas Lemke lähti Portugalin kisaan sijalta 111 Race to Dubaissa. Kaiken piti näyttää varmalta varsinkin tehdyn cutin jälkeen, mutta nyt näyttää pahalta. Lemke oli jatkoonpääsijöiden häntäpäässä, mutta lopetti kisan tekemällä neljä birdietä viiteen viimeiseen. Hän nousi sijalle 56 tuloksella 70 (-1), mutta ennustettu sija on 118. 

Lemken kohtaloon vaikuttavat muun muassa Hugo Leonin sijoituksen kehitys. Viimeisessä kortissa on kiinni Min Woo Lee, joka pelasi viimeisen kierroksen +2 jakaen lopulta sijaa 63 kilpailussa. 

Lemken paras mahdollisuus tuntuukin olevan se, että Steven Brown tippuisi jakamaan kolmatta sijaa nykyiseltä kärkipaikaltaan. 

Kiihkeä kortti ja voittotaisto on käynnissä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla. Kisaa selostaa Teemu Tyry. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa