Hyppää sisältöön

Samooja palaa kisaamaan pitkän tauon jälkeen: ”Ei tässä kauheassa iskussa olla”

Kalle Samooja pelaa pitkästä aikaa kilpailussa.

Tournament Players Championship kerää Suomi-golfin kerman Suur-Helsingin Golfiin ja Hirsalaan. Yleisöllä on tapahtumiin pääsy kielletty! Mukana on muun muassa Kalle Samooja, jolle kilpailu on ensimmäinen sitten maaliskuun.

Kalle Samooja osallistuu torstaina ja perjantaina pelattavaan Mikko Ilosen ja Minea Blomqvistin järjestämään pro-am-kilpailuun, jossa pelaa Samoojan ohella muitakin golfareita Suomen terävimmältä huipulta.

Kilpailu kulkee nimellä Tournament Players Championship 2020, ja se pelataan Suur-Helsingin Golfin Lakistossa ja Hirsala Golfissa.  Kaksipäiväinen kisa käydään parikilpailuna, jossa toinen pelaaja on amatööri, mutta ammattilaisille on oma sarjansa. Samooja pelaa kisan yhdessä Hidex Oy:n Ville Haaslahden kanssa.

Edellisen kerran turkulainen on kilpaillut yli kaksi kuukautta sitten. Tauon on aiheuttanut koronavirus, jonka vuoksi käytännössä kaikki urheilutapahtumat ovat olleet tauolla koko maailmassa.

”Se onkin Qatarin (pelattiin 5.-8.3.) jälkeen ensimmäinen kilpailu. Kiva päästä kisarutiineihin käsiksi. Toivottavasti saa äijästä jotain irti”, Samooja ennakoi tiedotteessa.

Koronaviruksen myötä tullut pitkä tauko muutti Samoojan kalenterin, ja kevät onkin ollut kovin erilainen ammatin harjoittamisen suhteen kuin normaalisti.

”Aika pitkäänhän tässä on tullut otettua huilia. Toukokuussa olen alkanut palaamaan golfin pariin. Säät ovat ohjanneet paljon treenaamista. Pelien suhteen ei ole hirveä kiire, joten ei ole viitsinyt hosua liikaa. Ei tässä kauheassa iskussa olla”, Samooja kertoo.

Tauko on ollut Samoojan mukaan hyvä hetki pääkopalle, mutta toisaalta hän on harjoituskentillä huomannut, ettei pää ole kovin terävä pelin suhteen.

”Svingi näyttää siltä kuin ennenkin ja hyvät lyönnit tuntuvat hyviltä. Vaatii kuitenkin tämän kaltaisia kisatapahtumia, että saa skarpattua peliä”, Samooja kertoi.

Euroopan-kiertueen jatkosta ei varmuutta toistaiseksi ole. Arviot liikkuvat heinä-elokuun vaihteessa. Se on kuitenkin selvää, että kisakalenteri tulee olemaan erilainen. Samoojalla ei toistaiseksi ole tiedossa muita kilpailuja.

Samoojan lisäksi kilpailuun osallistuvat myös kolme muuta suomalaista European Tour -pelaajaa eli Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki. Challenge Tour -pelaajista mukana ovat Oliver Lindell, ja Roope Kakko. Asian Tourilta mukana ovat puolestaan Janne Kaske ja Teemu Putkonen.

Mukana on myös kolme Ladies European Tourilla pelaavaa naista: Sanna Nuutinen, Ursula Wikström ja Noora Tamminen

Etsi luettavaa