Hyppää sisältöön

Samooja loisti perjantaina – Välimäki jatkoon päätösreiän seikkailuista huolimatta

Kalle Samooja oli suomalaisten ilon pilkku tänään.

Kalle Samooja väläytteli taitojaan Dohassa. Hän kavensi perjantaina eroa kärkeen lyönnillä. Sami Välimäki tarjosi tv-katsojille jännittäviä hetkiä päätösreiällä.

Kalle Samooja oli suomalaisten ilon pilkku perjantaina Qatar Mastersissa. Samooja väänsi toisen kierroksen tulokseen neljä alle parin ja nousi yhteistulokseen -5 (70-67) Education Golf Clubilla pelattavassa turnauksessa.

Samooja oli hyvässä vireessä heti kierroksen alussa. Kymppireiältä startannut turkulainen teki kolme perättäistä birdieä rei’ille 11, 12 ja 13. 

18. reiän bogeyn mies paikkasi hienosti tekemällä heti perään birdiet kahdelle seuraavalle reiälle. Kierroksen loppuun hän teki parien lisäksi vielä yhden bogeyn ja birdien. Samoojan birdie-saldo tänään näyttää kuutta.

”Sanoin aamulla Samille, että tänään on hyvä lintujenmetsästyskeli. Kyllä sieltä kuusi tarttuikin mukaan”, Samooja myhäili tiedotteessa.

Nousua eiliseen nähden tuli 20 sijaa, joten Samooja pääsee viikonlopun kierroksille kelpo asemista sijalta 21. Kärkeen Samoojalla on matkaa viisi lyöntiä. Eilisen kierroksen jälkeen hän oli kuusi lyöntiä kärjessä ollut Nicolai Højgaardia perässä.

18-vuotias tanskalainen pelasi tänään pariin ja jatkaa kisaa yhteistuloksessa -7.

”Ihan hyvää peliä kyllä tänään. Vähän pirteämpi esitys eiliseen verrattuna. Hyvistä asetelmista viikonloppuun”, Samooja laskeskeli.

Välimäki seikkaili päätösreiällä

Sami Välimäki sai viime viikon voittajana paljon ruutuaikaa, vaikka kärkeen hänellä on matkaa yhdeksän lyöntiä kahden kierroksen jälkeen.

Sami Välimäki sai viime viikon voittajana paljon ruutuaikaa, vaikka kärkeen hänellä on matkaa yhdeksän lyöntiä kahden kierroksen jälkeen.

Getty Images

Myös Sami Välimäen kisa jatkuu, vaikka päätösreiällä 21-vuotias tarjosi television katsojille jännittäviä hetkiä.

Viime viikon voittaja löi kakkoslyönnin katsomoon. Hän sai kuitenkin vapaan dropin ja pääsi chippaamaan birdietä. Välimäen chippi rulli kovaa vauhtia tankoon. Pallo ei kuitenkaan uponnut, vaan kimposi pariin metriin.

Par-putti kierähti ohi oikealta puolelta, mutta vajaan puolen metrin bogey-putti upposi ja Välimäki nähdään Qatarissa tositoimissa myös huomenna.

Välimäen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on -1 (70-71), kun cut-rajaksi muodostui par.

Korhonen ja Pulkkanen karsiutuivat

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen saavat pakata mailansa ja matkata kotiin, sillä European Tour on joutunut perumaan koronaviruksen vuoksi Kenian-kisan, joka piti pelata ensi viikolla. Paikalliset viranomaiset ovat päättäneet kieltää kansainväliset tapahtumat ehkäistäkseen viruksen leviämisen.

Korhosen tulos oli +2 (69-75) ja Pulkkasen +7 (71-78).

”Semmoinen päivä tänään. Ei oikein mitään sanottavaa, kaikki oli yhtä huonoa”, Korhonen kommentoi tiedotteessa. ”Näyttää aika pitkältä tauolta nyt, Kenia peruttiin tänään ja Intia taitaa olla seuraava”, Korhonen pohti.

Intian-turnaus pitäisi pelata parin viikon kuluttua, mutta koronaviruksen leviämisen vuoksi sen pelaaminen on vielä epävarmaa. Mikäli kisa perutaan, seuraava normaali European Tour -kisa on ohjelmassa vasta huhtikuun lopulla Espanjassa.

Jo aiemmin European Tour perui keväällä ohjelmassa olleet Malesian- ja Kiinan-kilpailut. Korhonen ei näin pääse puolustamaan Volvo China Openin voittoa.

Qatar Mastersin kärjessä on Englannin Andy Sullivan ja Espanjan Jorge Campillo, joiden kahden kierroksen yhteistulos on -10. Toista sijaa jakaa viisi pelaajaa, joiden joukossa on kaksi ruotsalaista: Marcus Kinhult ja Alexander Björk. Viisikon tulos on -9.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä

GoGolfin messutarjouksien myyntiaika päättyy tänään 6.3. klo 23.59. Vielä ehdit ostaa edullisia kierroksia ja pelipaketteja osoitteessa shop.gogolf.fi.

Etsi luettavaa