Hyppää sisältöön

Samooja käänsi turboruuvia tuplabogin jälkeen

Kalle Samooja nousi parhaaksi suomalaiseksi Sveitsissä.

Kalle Samooja teki miehekkään nousun Keniassa. Heikko alku tiputti 30-vuotiaan jo reilusti cut-rajan taakse. Tuplabogin jälkeen hän teki laskutoimituksen ja pysyi suunnitelmassaan.

Kalle Samooja aloitti perjantain aamukierroksensa heikosti. Bogi-tupla kombinaatio väylille 13 ja 14 tiputti turkulaisen kisaa yhteistulokseen +3. Tiedossa oli, että cut-raja tulee olemaan likipitäen par-tulos. 

Lyhyt laskutoimitus toi selkeän kaavan kierroksen lopulle. Tieto tulevista par-vitosista helpotti pelaamista. 

”Piti alkaa pelaamaan ja lyömään lyöntejä. Laskin sen tuplan jälkeen et kolme helpohkoa par-5 jäljellä mihin teen birkut ja jonnekki teen ainakin yhden bonarin. Sain pidettyä bogit pois niin täytyy olla ihan tyytyväinen tähän vikaan 10 reikään”, Samooja viestitti. 

Viimeiset kymmenen reikää Samooja paukutti neljä alle parin, joka tarkoitti päivän tulosta 70 (-1). Samooja siirtyi tuloksen myötä jakamaan Oliver Lindellin ja Kim Koivun kanssa sijaa 42. Viikonlopulle pääseminen oli tärkeää, sillä kyseessä on koko kauden rahakkain kilpailu. 500 000 euron kilpailussa jokainen sija on merkittävä, jonka viikonloppuna nousee ylöspäin. Samooja myöntää, että pelaamattomuus on tuonut lisälyöntejä kahden ensimmäisen päivän aikana. 

”Kyllä se kisatauko vähän paistaa valitettavasti. Tai ehkä pelaamattomuus enemmänkin. Rangella veto tuntuu tosi hyvältä mut kentälle se ei oo vielä siirtynyt. Kyllä tuolla on saumat isoon nousuun viikonloppuna. Kenttäkin varmaan kovettuu ja vähän varmaan vaikeutuu niin isosti vaan viikonloppuna. Eipä oo tolta sijalta paljoa hävittävää ole”, Samooja kertoi kierroksen jälkeen.

Samooja, Lindell ja Kim Koivu jakavat kaikki sijaa 42. Koivulla on toista kierrostaan jäljellä neljä reikää. On hyvin mahdollista, että suomalaisia nähdään lauantaina samassa ryhmässä kirittämässä toisiaan. Roope Kakko on vastikään lähtenyt toiselle kierrokselleen yhteistuloksesta +6. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa