Hyppää sisältöön

Sami Välimäki unelmakierroksensa jälkeen: ”Lyönti kulkee, sain puttilinjat kohdalleen”

Sami Välimäki oli kolmen ensimmäisen päivän ajan puttitilaston viimeisten joukossa, sunnuntaina yksi parhaista, mahdollisesti jopa ykkönen. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki pelasi sunnuntaina jo toisen kerran alkaneella kaudella DP World Tourilla tuloksen 62,-10. Jääkylmä putteri lämpeni tulikuumaksi yhdessä yössä. Uusi kenttäennätys nosti Välimäkeä tuloslistalla useita kymmeniä sijoja.

Sami Välimäki, mitä eroa oli aiempien kolmen kierroksen ja sunnuntain supertuloksen väillä omassa esityksessäsi?

”Löin jo kolmen ensimmäisen päivän aikana palloa erinomaisesti, mutta puttilinjat ja nopeudet olivat kateissa. Tilastot kertoivat oleellisen. Sunnuntaina peli lähti tiiltä ja lähestymisissä hienosti liikenteeseen. Kolmella ensimmäisellä pääsin lyhyiltä matkoilta käynnistämään kiriä. Putit kolisivat sisään, tulosta tuli ilman punnertamista. Käytännössä en tehnyt puttiin tai valmistautumiseen mitään muutoksia kierrosten välillä.”

Oliko kierroksessasi joitain erityityisiä huippuhetkiä?

”Ei varsinaisesti mitään ihmeellistä. Viidennellä pistin hieman pidemmältä matkalta birdieputin sisään. Vastaavasti seitsemännellä (par-5) tuli korttiin turha par putattuani viheriöllä kolmasti.”

Pelasit sunnuntain lisäksi mainiosti myös avauspäivänä (67,-5). Kaksi keskimmäistä (75-72,+3) pudottivat sinut kärkipäästä. Mitä kisasta jäi mieleen?

”Golfillisesti olen hyvässä valmiudessa menestyäkseni nykyistä paremin. Haasteena on edelleen neljän ehjän kierroksen rakentaminen samaan kisaan.

Maailmanlistalla olet suomalaisista neljäntenä. Kuinka paljon uhraat aikaa listojen seurailuun ja ajatuksiin esimerkiksi vuoden 2024 olympialaisiin liittyen?

”Olympialaisiin liittyen en vielä yhtään. Maailmanlistan uudet painotukset pisteiden jaossa johtavat siihen, että pian kaikki 200 ensimmäistä ovat PGA Tourin pelaajia. Se on epäkohta, joka harmittaa.”

Välimäki käänsi puttitilastonsa päälaelleen

Kolmen ensimmäisen päivän aikana Sami Välimäki hävisi kilpailun keskivertoputtajaallle 1,6 lyöntiä kierrosta kohden. Tällä keskiarvolla hän oli listalla reilusti sadannen heikommalla puolella, yksi viimeisistä.

Sunnuntaina tahti oli tyystin toinen. Viimeisen kierroksen Strokes Gained -tilasto oli Välimäen puttien osalta noin 3,5 lyöntiä keskivertoa parempi. Kolmen kierroksen jälkeen puttitilaston ykkösenä oli Alex Noren, päivää kohden hänen keskiarvonsa oli noin +2,4 lyöntiä.

Sami Välimäen luontainen vahvuus on hänen puttipelinsä. Muistaa sopii sekin, että Tokion olympialaisissa 2021 hän oli miesten kisassa puttitilaston ykkönen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa