Hyppää sisältöön

Sami Välimäki starttaa ensimmäiseen The Openiinsa klo 13.15: ”Suuren urheilujuhlan tuntua on ilmassa”

Sami Välimäelle torstaina käynnistyvä major on uran kolmas. Kuva Scottish Openista. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki saa Royal Liverpoolin kentälle seurakseen kahtena ensimäisenä päivänä Ryder Cup -paikkaa tavoittelevan Paul Yannikin sekä Laurie Canterin.

Kotikentällään pelaava Matthew Jordan käynnisti The Openin

Sami Välimäen valmistautumiset harjoitusalueilla sekä kentällä päättyivät keskiviikkona täyden kierroksen pelaamiseen. Toisella yhdeksiköllä oli seurana myös torstain pelikaveri Paul Yannik.

”Iloitsimme Paulin kanssa siitä, että debytantteina pääsemme näin hienoon kisaan. Väkeä on ollut päivä päivältä enemmän. Odotan torstain kierrosta kuin pikkupoika. Suuren urheilujuhlan tuntua on ilmassa.”

Paul Yannik on tehnyt nopeat nousut DP World Tourin kärkipelaajiin. Hänellä on Välimäen tavoin yksi pääkiertueen ykköstila plakkarissaan edelliskaudelta

Major-kisoja saksalainen on pelannut vain yhden (U.S. Open 2022). The Open on Yannikille hyvin tärkeä näyteikkuna Ryder Cup -valintojen osalta.

Avauksissa tarvitaan rohkeutta

Välimäki pelasi U.S. Openin jo syksyllä 2020, PGA Championshipin toukokuussa 2021. Molemmissa hän karsiutui jääden kauas cut-rajasta. Kierrostulokset ovat olleet kolmasti 78, kerran 76.

The Openissa Välimäki haluaa luonnollisesti edetä ensin kahdelle viimeiselle kierrrokselle, ja luoda tämän jälkeen tarkempia maaleja.

”Kenttä on varsin vaativa, etenkin avauksissa. Bunkkereihin ei auta mennä, mutta pelkästään raudoilla niiden eteen lyöminen on haastava polku. Rautanelosella lähestymisten lyöminen läpi kierroksen on raskasta.”

”Avauksissa pitää uskaltaa lyödä harkitusti isommalla mailalla etäisyyksiin, joissa bunkkerit tulevat peliin”, Välimäki avasi pelikirjaansa keskiviikkona majoitustiloihin kentältä ehdittyään.

Suomalaisten starttiajat:

13.15. Paul YannikSami Välimäki – Laurie Canter

17.54. Kalle SamoojaShubhankar Sharma Gunner Wiebe

Starttiajat torstai

Tulospalvelu

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Etsi luettavaa