Sami Välimäki pelipäällä Etelä-Afrikassa: ”Lähipeliä ja puttia mahdollista terästää”

Sami Välimäki on neljän kilpailun matkalla, jonka kaksi ensimmäistä koitosta päätyivät karsiutumiseen. Ennen perjantain kierrosta sijoitus on 17. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki (-5) ja Mikko Korhonen (-4) pelasivat bogittoman kierroksen Johannesburgissa. Myös Tapio Pulkkanen (-4) lähtee perjantain aamukierrokselleen mainiosta asemasta, sijalta 30.

The Club at Steyn Cityn kentällä Johannesburgissa oli odotusten mukaisesti torstaina kova tulostaso.

Johtopaikalle päätynyt James Hart du Preez oli kaksi reikää ennen loppua 11 alle ja hätyytteii 60 lyönnin rajaa. Kaksi bogia loppuun nostivat tuloksen lukuun 63,-9.

Suomalaisnelikko Sami Välimäki (-5), Mikko Korhonen (-4), Tapio Pulkkanen (-4) ja Kalle Samooja (-2) lähti kierrokselleen iltapäivällä.

Sami Välimäen lyönti toimii

Tulos oli kokkonaisuutena huomattavasti parempi, kuin mihin kahden kierroksen jälkeen päädyttiin edellisen vikon kisassa.

Silloin ainoana jatkoon päässyt Kalle Samooja on nyt heikoin lenkki. Turkulainen on vain lyönnin päässä cut-rajasta, muut kolme lähempänä kärkeä kuin karsintarajaa.

Sami Välimäki teki ensimmäisen yhdeksikön aikana yhden birdien, toisella puoliskolla peräti neljä. Kortti pysyi bogeysta puhtaana.

”Lyöminen oli vahvaa, voin olla siihen tyytyväinen. Lähipeliin ja puttin en voi olla tyytyväinen, lyöntejä jäi kentälle.”

Kauden kisoissa Sami Välimäki on päässyt kahdesti jatkoon. Sijaluvut ovat vaatimattomia, 54:s ja 70.

Ensimmäisen kierroksen tulos (67,-5) ja sijoitus (17.) antavat seuraaville kierrokselle hyvän pohjan vahvalle sijoitukselle.

”Aamukierros perjantaina on sekin etu. Uskon ja toivon, että viheriöt muuttuvat viikonloppua kohden mentäessä napakammiksi ja vaativimmiksi”, Välimäki piirteli näkymiä kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Perjantaina suomalaisnelikko lähtee kierroksilleen taas perättäisinä aikoina, mutta tasaisesti ykköseltä ja kympiltä klo 7.25-7.55

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>