Hyppää sisältöön

Sami Välimäki kuusi lyöntiä kärjestä – Kalle Samoojalla vahva nousu Thaimaassa

Sami Välimäellä on onnistuessaan hyvät mahdollisuudet kivuta kärkikuusikkoon, jopa mukaan voittotaistoon. Kuva: Getty Images

Tanskan Thorbjørn Olesen (-18) johtaa ennen finaalikierrosta DP World Touriin lukeutuvaa Thailand Classicia kahden lyönnin erolla maamieheensä Nicolai Højgaardiin ja Yannik Pauliin (-16). Sami Välimäen (-12) sijoitus on 11:s, Kalle Samoojan 17:s (-10).

Amata Spring Country Clubilla lähdetään sunnuntaina viimeiselle kierrokselle tanskalaisten komennossa. Thorbjørn Olesen ja Nicolai Højgaard löivät kolmantena päivän tauluun tuloksen -8, joka oli päivän paras.

Euroopan Ryder Cup -joukkueessa 2018 pelannut Olesen voitti neljän vuoden tauon jälkeen edelliskaudella DP World Tourilla British Mastersin, ja on myös alkaneen vuoden aikana osoittanut vahvaa kuntoa.

Olesenilla on pääkiertueelta jo kuusi voittoa, joista ensimmäinen on vuodelta 2012.

Vahva oli myös Hollannin konkarin Joost Luitenin (65,-7) esitys, joka nosti hänet jaetulle neljännelle sijalle.

Par-viitoset Sami Välimäen päänsärkynä

Avauspäivän jälkeen johtanut Sami Välimäki (64-71-69,-12) teki lauantaina kiitettävän määrän (5) birdejä par-kolmosilla ja par-nelosilla. Par-viitoset menivät kuitenkin tuloksellisesti alle riman, yhden yli parin kolmella parilla ja bogilla.

Kaikki hänen edellään olevat kilpakumppanit suoriutuivat odotetusti pitkistä väylistä alle parin.

Højgaardin tulos näillä väylillä paras, -4.

Välimäellä oli kahdella viimeisellä vielä erinomaiset mahdollisuudet lisätä birdiensä määrää. Muutaman metrin matkoilta putit eivät kuitenkaan uponneet.

Kalle Samoojalla timanttiset avaukset

Kalle Samooja (69-70-67,-10) lähtee viimeiselle kierrokselle sijaluvulta 17:s. Kolmas päivä tuotti ilonaiheita, mutta parannettavaakin jäi.

Kalle Samooja on ollut maailmanlistalla parhaimmillaan 109. Tuoreimmalla listalla nimi on sijaluvulla 243.
Kuva: Getty Images

”Hyvä kiekka tähän rakoon. Tänään sain vältettyä virheitä ja oli stediä menoa tiiltä greenille. Avaustyöskentely varsinkin oli todella timanttista”, Samooja raportoi tiedotteessaan.

”Lähestymisillä pitää päästä lähemmäksi, niin saadaan pari napsua pois tuloksesta”, hän löysi kehityskohteen finaalikierrokselle.

Onnistuminen myös sunnuntaina lämmittäisi varmasti turkulaisen mieltä, sillä edellisvuoden kesäkuussa Saksassa saavuttamansa voiton jälkeen Samooja on pelannut tuloksellisesti varsin vaatimattomasti.

Kilpailuja on menestyksen jälkeen kertynyt 16, paras sijoitus on 21:s, karsiutumisia on peräti yhdeksän.

Elisa Viihde Viaplay näyttää Thailand Classicin viimeisen päivän tapahtumat suorana.

Sunnuntain lähetysaika on 7.30-12.30

Kalle Samooja starttaa kierrokselleen 6.05 Suomen aikaa, Sami Välimäki 6.27.

L

Tulospalvelu

Etsi luettavaa