Hyppää sisältöön

Sami Välimäki jäi kauas kärjestä Etelä-Afrikassa – kisassa nähtiin yllätysvoittaja

Ockie Strydomille merkitsi erittäin paljon se, että ensimmäinen voitto tuli Leopard Creekissä. KUVA: GETTY IMAGES

Ockie Strydomin suunnitelmat ja elämä muuttuivat sunnuntaina melkoisesti uran ensimmäisen DP World Tour -voiton myötä. Sami Välimäen peli ei ottanut tuulta alleen päätöskierroksella.

Sami Välimäki sijoittui jaetulle 58. sijalle kauden kolmannessa DP World Tourin kilpailussaan Alfred Dunhill Championshipissä, joka on myös osa Etelä-Afrikan Sunshine Touria.

24-vuotias päätyi yhden lyönnin verran plussalle (74-69-71-75), kun peli ei päätöspäivänä kulkenut. Välimäki kirjautti kisan heikoimman tuloksensa lopetettuaan kierroksen kahteen perättäiseen bogiin. Kaikkiaan bogeja tuli tänään neljä ja birdiejä vain yksi.

Tällä kertaa Välimäki ei onnistunut tekemään eaglea par 4 -reiällä, kuten kolmella edellisellä kierroksella.

Välimäki pelaa vielä yhden kilpailun, ennen kuin jää joulutauolle. Hän on mukana torstaina käynnistyvässä Mauritius Openissa.

Strydom liikuttui voitostaan

Kilpailun voitti Ockie Strydom, jolle voitto oli ensimmäinen tällä tasolla. 38-vuotias on pelannut pitkään kohtuuhyvällä menestyksellä Etelä-Afrikan Sunshine Tourilla, josta hänellä on entuudestaan yksi voitto.

Strydom ratkaisi pelin hyväkseen takaysin alussa tehtyään viiteen reikään neljä birdieä. Hän päätyi yhteistulokseen -18 (68-70-63-69). Toiseksi sijoittunut Espanjan Adrian Otaegui jäi hänelle kaksi lyöntiä.

”Tuntuu hyvältä, olen vihdoinkin tehnyt sen. Se, että tein sen Leopard Creekissä tekee siitä erityistä”, Strydom sanoi tunteikkaassa voiton jälkeisessä haastattelussa.

”Luulen, että suunnitelmani muuttuivat juuri ihan vähän!”

Voitostaan Strydom ansaitsi 255 000 euroa. Summa on merkittävä, kun huomioi, että 13 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan Sunshine Tourilla hän on kiertueen tilastojen mukaan tienannut yhteensä ennen tätä noin 400 000 euroa.

Strydon pelasi loistavasti kaksi ensimmäistä kierrosta jo viikko sitten Etelä-Afrikan avoimissa, mutta hyytyi viikonloppuna päätyen jaetulle 15. sijalle.

Nimimiehistä kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat Branden Grace, joka jakoi neljättä sijaa, sekä seitsemättä sijaa jakaneet Louis Oosthuizen ja Dean Burmester. Tasaisesti pelannut Ernie Els, 53, sijoittui 32:nneksi.

Sami Välimäki oli kisan ainoa suomalainen, ja sama tilanne on myös ensi viikolla Mauritius Openissa.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Ras Al Khaimah Championship
Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Magical Kenya Ladies Open
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Niina Liias, Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Bain Whiskey Cape Town Open
Oliver Lindell

Asian tour

Saudi International


korn ferry tour

The Panama Championship

Etsi luettavaa