Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä vahva startti kolmannelle kierrokselle Johannesburgissa – nousi lyönnin päähän kisan kakkoseksi

Sami Välimäen puttitilasto oli ensimmäisen kymmenen reiän aikana hurja. Yhteensä 11 puttia. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki oli lauantaina Houghton Golf Clubin ensimmäisen yhdeksikön paras kärkimiehistä nousten lyönnin päähän kisaa johtaneesta pelikaveristaan Dan Bradburysta.

Sami Välimäen urakka DP World Tourin kisan kolmantena päivänä on 23 reiän mittainen, mikäli ukkonen ei pelejä katkaise iltapäivällä.

24-vuotias pirkkalainen lähti jo kello 6.30 pelaamaan toisen kierroksen viittä viimeistä reikää, jotka jäivät ukkosen aiheuttaman keskeytyksen takia lauantaille.

Yhden alle jakson pelannut Välimäki nousi neljäneltä sijalta kolmanneksi. Reilun neljän tunnin tauon jälkeen hän starttasi kärkikolmikossa kierrokselle yhdessä Dan Bradburyn ja Casey Jarvisin kanssa.

Välimäen nousu jatkui vakaana ensimmäisen yhdeksikön saldo neljä alle rakentui eaglesta, kolmesta birdiestä ja yhdestä bogista.

Tulos 32,-4 oli kärkitaistossa olevista pelaajista paras. Ja lisää mannaa tuli heti seuraavalla.

Kymmenennellä (par-5) hän paikkasi viheriön ulkopuolelta lähteneen heikon putin jälkeen tilanteen upottamalla birdieputin sisään reilun kahden metrin matkalta.

Kun kolmatta kierrosta oli pelaamatta kahdeksan reikää, Välimäen (-16) edellä oli vain Bradbury (-17). Tässä vaiheessa kolmantena olevien pelaajien tulos oli -14.

Kilpailun kolme ensmmäistä pelaajaa, joilla ei ole paikkaa The Openiin, tulevat sellaisen saamaan. Livescoringin mukaan yhdelläkään osallistujista ei ole edelliskausilta ansaittua kutsua Royal LIverpoolin kentällä pelattavaan majoriin.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kisan kolmannen päivän suorana 11.30-17.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa