Hyppää sisältöön

Sami Välimäki pelasi kolme alle, muut suomalaiset pariin Saksassa

Sami Välimäki aloitti kierroksen hyvin. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki on aloitti BMW International Openin mainiosti. Hän on

Kolme birdieä ja kuusi paria oli kymppireiältä tänään startanneet Sami Välimäen saldo Münchenissä pelattavassa DP World Tourin kisassa ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen.

Välimäki löi palloa etuysillä vahvasti, sillä kiertueen shot trackerin perusteella hän osui avauksella jokaiseen seitsemään väylään ja saalisti myös kahdeksan viheriöosumaa.

Takaysillä tarkkuus heikkeni. Päivän ensimmäisen ja myös viimeisen bogin suomalainen teki ykkösellä (Välimäen 10. reikä). hän kuittasi bogin neljännen reiän birdiellä ja pelasi lopulta kierrostuloksen 69 (-3). Se riittää avauskierroksen jälkeen jaettuun 29. sijaan.

Kilpailun kärkeen Välimäellä on matkaa seitsemän lyöntiä, sillä Kiinan Haotong Li oli hurjassa vireessä. Hän pelasi kierroksen 62 lyönnillä ja johtaa Hollannin Daan Huizingia lyönnillä.

Samoojan putit eivät kolisseet

Kisaan osallistuvat myös Kalle Samooja, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen, jotka kaikki pelasivat avauskierroksen par-tulokseen. He jakavat 87:ta sijaa.

Samooja piti lyömistään kohtuu hyvänä, mutta lähestymisten kanssa oli haastavaa.

”En ollut kauhean lähellä lähestymisillä ja vaikka putteri tuntui hyvältä, niin ei ne vaan kolisseet. Vähän oli nihkeää tuloksentekoa tänään”, Samooja summasi tiedotteessaan.

Samooja oli etuysin jälkeen tuloksessa +3 yhden bogin ja yhdeksännellä reiällä syntyneen tuplabogin myötä.

”Ysillä pallo istui vähän syvällä vastakarvassa, josta duffasin wedgen veteen”, hän sanoi.

Takaysillä kortti oli puhdas bogeista ja Samooja kiri kolmen birdien ansiosta tuloksen pariin.

Myös Pulkkanen aloitti kehnosti, mutta sai taisteltua tuloksen pariin. Kymppireiältä startannut Pulkkanen oli vielä 12 reiän jälkeen tuloksessa +3, mutta neljä perättäistä birdietä rei’ille 4–7 laskivat tuloksen yhden lyönnin miinuksen puolelle. Harmittavasti Pulkkanen teki kuitenkin bogin vielä kahdeksannelle.

Korhonen pelasi tasaisen kierroksen. Hän pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden yli ja takaysin yhden alle.

Kilpailu pelataan Golfclub München Eichenriedissa, jonka pituus on 6 660 metriä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa