Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä on Wentworthin kentälle kalavelkoja maksettavana – lähtee kierrokselleen klo 14.00

Sami Välimäki oli avauskierroksen jälkeen samalla sijalla 13:s, jolle hän päätyi vaiherikkaassa kisassa kaudella 2020. KUVA: GETTY IMAGES

Sairausloman jälkeen itsensäkin loistotuloksella (68,-4) yllättänyt Välimäki lähtee keskimmäiselle kierrokselle BMW PGA Championshipissa kello 14.00.

Sami Välimäki palasi 1,5 kuukauden jälkeen kisakentille DP World Tourin lippulaivakisassa torstaina vailla suuria odotuksia pidettyään taukoa kilpailuista ja harjoittelusta sydänlihaksen tulehduksen johdosta.

Tulos oli loistava, 68,-4 jolla pirkkalalainen oli 13:s. Perjantaina ei kuningatar Elisabetin kuolelman vuoksi pelattu. Kolmen kierroksen mittaiseksi supistetussa kisassa Välimäellä on mainio mahdollisuus jatkaa hyvää tuloskuntoaan, joka käynnistyi hänen pestattuaan uudeksi valmentajkseen Liam James.

Yhteistyön aloittamisen jälkeen Välimäki on ollut neljäs Saksassa, 30:s Irlannin avoimissa, 24:s Skotlannin avoimissa ja 16:s Englannissa (Cazoo Classic).

Pallo hävisi kuin tuhka tuuleen

Torstaina muuten virheetön kilpailu päättyi harmillisesti bogiin Välimäen lyötyä par-viitosella lähestymisensä viheriön edessä olevaan puroon.

Jossiteltavaa hänelle on jäänyt Wentworthin West Coursella pelaamastaan loistokautensa 2020 kisasta.

Välimäki oli pelannut mainion avauskierroksen (67,-5) elämänsä ensimmäisessä BMW PGA Championshipissa. Toinen päivä käynnistyi loistavasti, viiden ensimmäisen reiän aikana kauden tulokkaaksi kiertueella valittu suomalainen oli tehnyt kolme birdietä lisää ja kivunnut kärjen tuntumaan.

Kuudennen väylän avaus suuntautui karheikkoon, kuitenkin paikkaan josta pallon oletettiin vaivatta löytyvän. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, epäonnnistumisestaan lämpöä ottanut Välimäki joutui kävelemään takaisin tiiauspaikalle ja teki tuplan. Pelivire katosi, viimeiset 13 reikää hän pelasi viisi yli parin ja putosi sijalle 31.

Päivän paras samalla osuudella sunnuntaina

Neljännelle kierrokselle Sami Välimäki tuli rauhoittuneena ja itsensä halliten. Tulos 66,-6 rakentui samoilla väylillä (6-18) jotka Välimäki pelasi kymmenen lyöntiä kolmatta kierrosta paremmin ollen tällä pätkällä päivän ykkönen.

Lopullisella tuloslistalla Välimäki oli kunniakkaasti 13:s, vaikka mystisesti hävinneestä pallosta ja sitä seuranneesta koomasta jäi melkoisesti jossiteltavaa.

Tapio Pulkkanen (+2), Mikko Korhonen (+3) ja Kalle Samooja (+3) ovat kovan paikan edessä noustakseen cut-rajan oikealle puolelle ja mukaan sunnuntain kierrokselle.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kanavillaan BMW PGA Championshipin kaikki kierrokset suorina.

Lauantain lähetysaika on 14.00-21.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa