Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä juhlan aihetta Keniassa: ”Neljä ehjää kierrosta tavoitteena”

Sami Välimäen Omanin kisan voitosta tuli tiistaina kuluneeksi kaksi vuotta. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki starttaa Muthaiga Golf Clubilla torstaina kierrokselleen kello 11.50 yhdessä Syme Connorin ja Kenya Openin 2015 voittaneen Haydn Porteousin kanssa.

Lähi-Idän kaikki neljä kisaa putkeen pelannut Sami Välimäki on ainoa suomalainen torstaina käynnistyvässä Afrikan golfin klassikoihin kuuluvassa Magical Kenya Openissa.

Se pelattiin ensimmäisen kerran jo 1967, ja voittajien listalla on kolme majorissa palkintopokaalin nostanutta sankaria, Seve Ballesteros, Ian Woosnam sekä Trevor Immelman.

DP World Tourin osasena Kenya Open on kolmatta kertaa.

Kalle Samooja jakoi edellisvuonna johtopaikkaa 36-reiän jälkeen pudoten lopulta niukasti kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Ensimmäisellä osallistumiskerralla turkulainen jakoi johtopaikkaa yhdeksän reikää ennen loppua lopullisen ykkösen Justin Hardingin kanssa. Samooja jäi kuudenneksi.

Kenia on Välimäelle 25:s kilpailukohde

Sami Välimäki aloitti DP World Tourilla kilpailemisen vuoden 2019 toisella puoliskolla.

Ensimmäinen täysi kausi 2020 jäi ahkerasta kilpailemisesta ja menestyksestä huolimatta kilpailujen määrässä suunniteltua pienemmäksi (17), mutta ikimuistoiseksi.

Päättynyt vuosi oli loistavan tulokaskauden jälkeen odotuksiin nähden heikko.

27 viimeisen kisan aikana hän on karsiutunut 14 kertaa, paras sijoitus on 21:s ja maailmanlistalla pudotusta on parhaasta tullut 245 sijaa (69-314).

Alkava kisa on Välimäelle 47:s DP World Tourilla.

Hämmästyttävää on se, kuinka monesssa eri maassa tai emiirikunnassa Välimäki on jo ehtinyt kisailla

Toimituksen laskelmassa virallisten maiden rinnalle emiirikunnat (Dubai, Abu Dhabi ja Ras al Khaimah) on laskettu maihin rinnastettaviksi kohteiksi.

Pyysin Sami Välimäkeä arvioimaan maiden/ kohteiden yhteismäärän.

”Jaa, sanoisin että 13”, kuului Välimäen vastaus vajaan kymmenen sekunnin hiljaisuuden jälkeen.

OIkea vastaus on siis 25, joka on reilussa kahdessa vuodessa varsin merkittävä määrä.

Englannissa, Espanjassa ja Dubaissa eniten kisoja

Sami Välimäki pelasi ensimmäisen kerran DP World Tourilla syyskuussa Hollannissa villillä kortilla karsiutuen jatkosta

Hollantiin ei tie tämän jälkeen ole vienyt.

Yhteen kertaan ovat toistaiseksi jääneet osallistumiset myös:

Omaniin, Qatariin, Itävaltaan, Ruotsiin, Walesiin, Saudi-Arabiaan, Saksaan, Irlantiiin, Japaniin, Tsekkiin, Sveitsiin, Italiaan, Portugaliin, sekä viikonlopun jälkeen myös Keniaan.

Kahden, kolmen tai neljän kisan maita tai emiraatteja ovat:

Etelä-Afrikka, Australia, USA, Skotlanti, Kypros, Abu Dhabi ja Ras al Khaimah.

Dubaissa sekä Espanjassa Sami Välimäki on pelannut viisi kertaa.

Listaykkönen on koronakausista johtuen Englanti (6), jossa pelattiin 2021 sekä 2021 tavanomaista runsaammin palkintopotiltaan pieniä, koronan johdosta peruutettujen tilalle järjestettyjä kilpailuja.

”Menipäs hieman pieleen, onhan noita maita yllättävän suuri määrä tullut jo kierrettyä”, Välimäki huokaili.

Suosikkikohteet Lontoossa, Floridassa – sekä Omanissa

Jatkokysymykseen, minkä tai mitkä pelaamistaan kentistä hän nostaisi mieluisimmiksi kisakohteikseen tulee vastaus jo suuremmalla itseluottamuksella.

”BMW PGA Championhipin isäntä Wentworth menee tuohon ketjuun. Toiseksi ottaisin WGC:n Floridaan siirretyn kisan (The Concession Golf Club) ja kolmanneksi Omanin, Al Mouj Golfin, jossa voitin ensimmäisen DP World Tourin kisani”.

Tuosta voitosta tuli tiistaina kuluneeksi kaksi vuotta.

Kausilla 2021-2022 Omanin kisa on jäänyt pois ohjelmasta koronan takia, joten Välimäki on hallitseva mestari ainakin alkutalveen 2023.

WGC:n kilpalluihin Välimäki ei nykyisillä rankingeillaan pääse, mutta DP World Tourin lippulaivakisaan Wentworhissa hän osallistuu voittajakategoriallaan varmuudella sekä 2022 kuin myös 2023.

Nairobin alueella sijaitsevaa, ja satavuotisjuhliaan viettävää Muthaiga Golf Clubia Välimäki kuvailee varsin kunnolliseksi areenaksi.

”Sikäli kiva ja poikkeava kokonaisuus, että avauksissa on kurvaa ja väylän laidalla metsää. Doglegejä, joissa pitää saada pallo oikeisiin paikkoihin väyliä liian usein missaamatta. Saa ja joutuu lyömään rautaa tiiltä.”

”Oma tavoitteeni on pelata neljä ehjää kierrosta. Sellainen tutina hieman on, että tästä kisasta voi hyvinkin pitkälti muodostua puttitaisto voiton osalta”, Välimäki ennakoi.

Torstain (11.50) ja perjantain kierroksilleen Sami Välimäki saa seurakseen Kenyan Open vuoden 2015 voittaja, Etelä-Afrikan Haydn Porteous, sekä Skotlannin Syme Connor.

Voittoa puolustaa Etelä-Afrikan Justin Harding.

Keniasta Välimäki suuntaa Etelä-Afrikkaan kahteen kilpailuun, sekä paluumatkalla vielä Qatariin, joten torstain kisa on ensimmäinen neljästä perättäisestä.

Tulospalvelu

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa